A legbiztonságosabb többpontos zár beszerzése egyszerűen

A bejárati ajtónál végrehajtott frissítés nem csak a járda vonzerőjének növelését jelenti. Miután kiválasztotta az ajtó dizájnját és színét, rátérhet a finomabb részletekre: a hardverre. A legjobb hardvertípus meghatározása éppúgy a biztonságról, mint a stílusról szól.

Többpontos zár kínálatunk elérhető a zar-zarbetet.hu weboldalon, ezért érdemes benézni hozzánk, ha például az Elzett, a Roto, a Maco vagy éppen a GU márkák zárjait rendelné meg. A mai ajtózár-piac rengeteg lehetőséget kínál. Rendelkezhet egyszerű zárható kilinccsel, két zárási ponttal rendelkező kilincskészlettel és akár intelligens, elektronikus ajtózárakkal is, amelyeket telefonjával nyithat ki. Van egy népszerű lehetőség, amely hagyományos zárolási technológiát használ a modern biztonsági igények kielégítésére: a többpontos zárrendszer. Az Elzett többpontos zárrendszer olyan ajtóvasalat, amely az ajtó különböző pontjain – jellemzően felül, középen és alul – záródik. Egy retesz helyett három van benne. A Roto extra reteszek további biztonságot nyújtanak, mert több erőre van szükség a három különböző ponton bezárt ajtó áttöréséhez.

A régebbi, hasonló funkciójú Maco ajtózárakat csak belülről lehetett rögzíteni, és minden ponton el kellett fordítani a zárat. A modern GU többpontos ajtózárak könnyebben kezelhetők. A Maco hárompontos reteszelőrendszer egyetlen zárszerkezetet és kettős működésű reteszeket tartalmaz. Így mindhárom retesz ugyanarra a kulcselfordulásra reagál – nem kell nyújtózkodni vagy lehajolni az ajtó különböző részeinek reteszeléséhez. A többpontos záródású ajtóvasalat belül is ugyanúgy működik, mint kívül. A kulcs elfordítása rögzíti vagy kinyitja az ajtót, függetlenül attól, hogy melyik oldalon van. Ugyanannyi erőfeszítéssel további biztonságot kaphat – vagy kevesebbet, ha olyan ajtókilincsről frissít, amelyhez kulcsot kellett elfordítania a kilincsen és a reteszben. Amennyiben rendelni szeretne nézzen be a zar-zarbetet.hu weboldalra.