A legfontosabb vitaminok időskorban

Ahogy a szervezet egyre idősebbé válik, úgy egyre több ásványi anyagra és vitaminra lesz szüksége, annak érdekében, hogy optimálisan működjön és fennmaradjon az egészség. Az egészséges szervezet a jobb minőséghez s a jó hangulathoz is hozzájárulnak.

Időskori vitamin ma már bőven akad nagy választékban, azonban a széleskörű kínálat nem feltétlenül könnyíti meg az ember dolgát, ugyanis nem könnyű kiválasztani egy bizonyos típust. Az biztos, hogy sokat segít, ha tisztában van vele, hogy milyen vitaminokra van szükség időskorban, mivel így biztosan olyan típust fog választani, amelynek nagy hasznát veszi. Időskorban az egyik legfontosabb vitamin a kalcium. A kalcium hiány miatt könnyen csontritkulás alakul ki és nagyobb eséllyel törik a csont egy esetleges esés során. A kalcium nem csak a csontok számára hasznos, de a sejtek, idegek, vérerek és izmok optimális működését is elősegíti. Fontos tudni, hogy a hetven feletti férfiaknak és az ötven feletti nőknek húsz százalékkal több kalcium bevitelre volna szüksége, mint egy átlagos felnőttnek. A D-vitamin is elengedhetetlen, különösen azért, mert a D-vitamin felszívódását segíti elő. Ráadásul az immunrendszer, izmok és idegek működését is elősegíti.

Időskori vitamin

Időskori vitamin

A magnézium egy olyan ásványi anyag, amelyből sokkal kevesebbet fogyasztanak az időskorú emberek, mint amennyire szükségük volna. A magnézium az idegek védelméhez járul hozzá és stabilan tartja a vércukrot. Ezenkívül a megfelelő C-vitamin bevitelről sem szabad elfeledkezni. A C-vitamin nem csak vitamin, hanem egyben antioxidáns is. Segít az immunrendszer megerősítésében, hogy a betegségeket el tudja kerülni vagy egy esetleges betegséget könnyebben le tudjon győzni a szervezet. Bővebb információkért látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!