A leggyakrabban használt zöldségek szépségápoláshoz

A gyönyörű test és a gyönyörű bőr a legjobb érték. A tiszta bőr elérése érdekében a nők mindent kipróbálnak a szépségszalon látogatásától a költséges krémek vásárlásáig. De legtöbbször minden hiábavaló. Meg fog lepődni, ha hallja, hogy a bőrnek ezt a megfoghatatlan ragyogását egyszerű friss és nyers zöldségek napi használatával is elérheti.

A zöldség egy általános élelmiszer, és könnyen elérhető termék a konyhájában. Nem kell extra pénzt költenie szépségápolási programjára, ha nyers zöldséget használ erre a célra. Főzés előtt egy bizonyos zöldséget csak félre kell és ez elegendő a szépségápoláshoz. A szépségápoláshoz nem kell külön vásárolnia. Sőt, ez a rendszer nem gyakorol extra nyomást a zsebére. A friss és nyers zöldség több enzimet tartalmaz, mint a főtt vagy feldolgozott társai. Ezekre az enzimekre azért van szükség, hogy biztosítsák bőre optimális egészségét azáltal, hogy méregtelenítik és helyreállítják a szabad gyökök által okozott károkat. A nyers zöldségek jó mennyiségű fotoösztrogént is tartalmaznak, ami fokozza a kollagéntermelést, és megőrzi bőre egészségét és fiatalságát.

A burgonya bőrvilágosító szerrel rendelkezik, amely hatékonyan távolítja el a napbarnulást, a bőrhibákat, az aknés nyomokat és simává varázsolja a bőrt. Vegyünk 1 burgonyát, hámozzuk meg és daráljuk pépesre. Adjunk hozzá 2-3 csepp citromlevet a burgonyapüréhez, és vigyük fel a bőrünkre minden második nap. 8-10 percig hagyja, majd öblítse le hideg vízzel. Vannak, akik hajlamosak a szem alatti sötét karikákra. A sárgarépa rendkívül kitűnő zöldség a bőr számára. Ebben a zöldségben található A-vitamin egy antioxidáns, amely megtámadja a szabad gyököket, és lassítja az öregedés jeleit, mint például a pigmentációt, a ráncokat és az egyenetlen bőrtónust. A sárgarépa béta-karotint tartalmaz, amely bőrbarát összetevő, és fogyasztása során A-vitaminná alakul. Ennek a tulajdonságának köszönhetően segít helyreállítani a bőrsérüléseket.