A legjobb folyami hajóutak

Sok utazó számára egy körutazás hatalmas óceánjáró csónak képeit varázsolja a szeme elé amely egyik trópusi szigetről a másikra viszi. Van azonban egy másik intimebb körutazás-típus, amely ma ugyanolyan népszerű az utazók körében – a folyami hajóút. Az ilyen hajóutak hajói általában sokkal kisebbek, mint a tengert bejáró behemótok, és tökéletes platformok a folyón történő utazáshoz.

[wp_ad_camp_1]

A Volga folyó Európa leghosszabbja, és gyakran Oroszország nemzeti folyójának gondolják. Az útitervtől függően a Volga-folyami körutazással az utazók Szentpétervárra és Moszkvába vagy az Aranygyűrű városaiba látogathatnak el. A Volga folyón történő kirándulás kiváló módja annak, hogy az utazók megtapasztalják a modern és a régi Oroszországot egyaránt. Ismét az útitervtől függően a Volga-folyami hajóút kirándulásokat kínálhat Oroszország egyik csodálatos palotájának meglátogatásához. Nem meglepő, hogy a Rajna mentén tett utazás Európa egyik legnépszerűbb hajóútja. A Rajna folyama nyugodtan kanyarog számos országban, amely népszerű úticél, beleértve Svájcot, Franciaországot, Németországot és Hollandiát.

Sokan a németországi Koblenz és Bingen közötti részt tartják a Rajna folyó legszebb részeinek. Itt az utazók élvezhetik Európa legszebb tájait és csodálatos helyszíneit, köztük a középkori várakat, a buja szőlőültetvényeket és festői városokon haladnak át, amelyek úgy néznek ki, mintha egyenesen egy meséből jöttek volna elő. A Rajnán történő utazások akár fél naposak is lehetnek azok számára, akiknek korlátozott idő áll rendelkezésre a több országot érintő útvonalakra, amelyek 11 napig vagy még tovább is tarthatnak. A Mekong folyó Kínán, Burmán, Laoszon, Vietnamon, Kambodzsán és Thaiföldön halad át. Mialatt a festői Mekongban haladnak, az utazók a modern városok és úszó falvak érdekes keverékét találják a múltból.