A legjobb kirándulások Kiotóból

Kiotó, amely egykor Japán fővárosa volt, számos gyönyörű templomáról, szentélyéről és számos történelmi helyéről ismert, köztük a Nijo-kastélyról. Ez a város valójában az egyik legjobb hely, ahol megpillanthatja Japánt. A teljes történelmi hatás érdekében érdemes megfontolni azt is, hogy egy régi vágású ryokanban tartózkodik, vagy lovagol egy lenyűgöző bambuszerdőben.

Hikone: Ez a város ad otthont a Hikone-kastélynak, amely egyike a 12 eredeti kastélynak az egész országban. Az 1622-ben elkészült Hikone-kastély 1868-ig a feudális urak székhelye volt. Ma nemzeti kincsnek minősítették. Hikone második számú attrakciója a kastély lábánál lévő kert. A parkban egy hatalmas villa található, amelyet 1677 -ben építettek a kínai Tang-dinasztia stílusában Naooki Ii, Hikone ura számára. A város, amely büszkélkedhet azzal, hogy megőrizte az Edo-kor megjelenését és hangulatát, a Biwa-tónál található, amely Japán legnagyobb tava. Nyáron ez a tó tökéletes menekülés, ha horgászni, úszni vagy kajakozni szeretne. Hikone-ban számos érdekes templomot és szentélyt is talál, köztük a kis Shingon-shu Daishiji templomot. A Kiotótól északkeletre fekvő Hikone mindössze egy órányira van vonattal a JR Tokaido-Sanyo vonalon. Ha nagyon siet, akkor bármikor levághatja az útját, és a Shinkansen vonattal eljuthat a Hikone-tól északra található Maibara állomásra.

Innen rövid, öt perces vonatúttal eljuthat a Hikone pályaudvarra. Összességében ennek körülbelül 40 percet kell igénybe vennie. Miután megérkezett, a fenséges Hikone-kastély csak egy kőhajításnyira van. Tokió harmadik legnagyobb városaként Osaka számos modern és történelmi látnivalót kínál a látogatóknak. Japán egyik leghíresebb látnivalója itt található a gyönyörű Osaka-kastély, amely 1583 -ból származik. Izgalmakat és hidegrázást keres? Osakában megtekintheti a Universal Studios nevű helyet, amelyben a Harry Potter varázslóvilága szerepel.