Az interneten is megtalálható 5w20 viszkozitású termékek

A motorolaj fő célja a motorban a fém alkatrészek kenése, hogy ne súrlódjanak össze, vagyis hogy ne okozzanak súrlódást és kopást. A kenés emellett jelentősen hűti a motort. Ezenkívül a motorolaj lezárja a dugattyú- és hengerközöket, miközben bevonja és megvédi a motor alkatrészeit az iszaptól, víztől és más rozsdát és korróziót okozó elemektől.

Megtalálható 5w20 viszkozitású termékek az alkatreszek.hu weboldalra látogatva, tehát itt a helye nálunk, ha ön is szívesen beszerezne egy ilyen prémium minőségű olajat. A motorolaj megtisztítja a savaktól és a szilícium-oxidtól a motor alkatrészeit. A motorolaj ezen funkcióinak fontos tényezője az olaj viszkozitása. A „viszkozitás” kifejezés az olaj vastagságára és áramlási ellenállására utal. A magasabb olajviszkozitási szám vastagabb olajat jelez. Ahol ez létfontosságú, az a motor csapágytávolsága. A régebbi motorokat sokkal lazább tűrésekkel építették, ami lehetővé tette, hogy a 10W30-as típusú olajok mindennaposok legyenek az OE által ajánlott olajként az 1990 -es években és korábban.

A vékonyabb olaj gyorsabban éri el a motor alkatrészeit, és gyorsabban kering, míg a sűrűbb olaj könnyebben tapad a motor alkatrészeihez, és jobb kenést biztosít, ha a motortűrés romlott. A viszkozitás határozza meg, hogy a motorolaja hogyan fogja kezelni a hőmérséklet, a nyomás és a fordulatszám változásait. Létfontosságú, hogy tartsa magát ahhoz, amit a gyártó az olaj viszkozitására vonatkozóan ajánl. Az 5w20 és az 5w30 motorolaj összehasonlításakor a 20 jelzi, hogy az olaj viszkozitása alacsonyabb, és magasabb hőmérsékleten vékonyabb. Ez lehetővé teszi, hogy az 5w20 motorolaj gyorsabban érje el a motor alkatrészeit, és csökkentse az ellenállást, ami csökkenti az üzemanyag -fogyasztást. Amennyiben többet tudna meg nézzen be az alkatreszek.hu-ra.