A legjobb lótakarmány a piacon!

Manapság a kereskedelmi takarmányok sokkal többet tartalmazhatnak, mint pusztán lucernalisztet és gabonamagvakat, és a takarmánycímkék összetevőinek listája zavaró lehet.

Lótakarmány elérhető a gravetti.hu weboldalon, tehát ha ön is tart lovakat és szüksége lenne a legjobb minőségű lótakarmányra, keressen fel minket még ma.  Komplex szénhidrátok: ezek a lótakarmányok három fő energiaforrásának egyike. Az összetett szénhidrátok, amelyek lebontásához bakteriális erjedést igényelnek a ló hátsó bélrendszerében, jellemzően közönséges szénákból származnak, mint például lucerna, gabonaszéna és fűszéna (például Bermuda), vagy néha kevésbé gyakori takarmányokból, például szójaszéna. A komplex szénhidrát egyéb forrásai a rendkívül fermentálható „szuper” rostok, például a répapép és a szójababhéj. A szuperszálak nagyobb mennyiségű kalóriát biztosítanak, mint a tipikus takarmányok, és hasznosak ott, ahol kalóriára van szükség, de a keményítőt korlátozni kell. Egyszerű szénhidrát/keményítő: Ezeket jellemzően a hagyományos gabonafélék, például az árpa, a kukorica és a zab, valamint a melasz – az édes takarmányok szokásos összetevői – biztosítják. Egyes takarmánygyártók használhatják a „gabonatermékek” gyűjtőfogalmat az összetevők listáján, amely magában foglalhatja ezen gabonák bármelyikét különféle formában, valamint másokat, például búzát és rizst.

A zsír általában jól emészthető, és kétszer több energiát tartalmaz, mint egy azonos tömegű szénhidrát. Ezenkívül segít csökkenteni a takarmányok porosodását, és elősegíti a zsírban oldódó tápanyagok, például az E-vitamin felszívódását. A zsírforrások közé tartozik a növényi, szójabab és kukoricaolaj, amelyek mindegyike csak energiát szolgáltat – fehérjét vagy ásványi anyagokat nem. A rizskorpa (körülbelül 20 százalék zsírtartalommal) egy másik népszerű forrás. További részletekért nézzen be a gravetti.hu-ra.