Mit tegyen mielőtt megépíti álmai otthonát?

Az új otthon építésének folyamata jóval az alapozás előtt kezdődnek. Az építési folyamat akkor a leghatékonyabb és legizgalmasabb, ha először kidolgoz egy jó tervet, és talál egy becsületes, hozzáértő építészt. Az építési folyamat során felmerülő költséges hibák elkerülése érdekében kezdje ezzel a néhány fontos lépéssel.

Kezdje el mérlegelni a költségvetést attól a pillanattól kezdve, amikor elkezd gondolkodni a ház felépítésén. Készítsen reális elképzelést arról, hogy mennyit engedhet meg magának, és mennyibe kerül egy új otthon építése. A költségvetés-tervezési szakasz valójában arról szól, hogy egyensúlyba hozza az Ön igényeit a megengedhető összeg reális felmérésével. Valószínűleg építési hitelre és jelzáloghitelre lesz szüksége. Még nem korai megtudni, hogy jövedelme és egyéb pénzügyi kötelezettségei alapján mekkora hitelre jogosult. Manapság a legtöbb bank és más pénzintézet szívesen előminősíti Önt egy építési hitelre, amivel képet kaphat a maximálisan elkölthető pénzösszegről. Ugyanakkor ebben a korai szakaszban meg kell vizsgálni, hogy az új otthona különböző elemei mennyibe kerülnek, beleértve magát a telket, az építészt vagy a tervezőt, a fővállalkozót, aki a projektet irányítja, az építőanyagokat, valamint a készülékeket és a belső tereket.

Ez egy bonyolult, időigényes folyamat, amelyet már hónapokkal az építkezés megkezdése előtt el kell kezdeni. Nem ritka, hogy akár két évig is eltart a kérdések alapos vizsgálata, mielőtt szerződést köt egy építésszel. Óvakodjon azoktól a bankoktól, amelyek több pénzt akarnak kölcsönadni, mint amennyit megengedhet magának – ez volt a 2008-as pénzügyi válság egyik oka. Nincs miért olyan házat építeni, amely a bank által jóváhagyott maximális hitelösszegbe kerül. Valójában nagyon jó ötlet jóval ez alatt az összeg alatt maradni. Egy független pénzügyi tanácsadóval folytatott beszélgetés nagyszerű módja annak, hogy meghatározza, mennyit költhet kényelmesen háza felépítésére.