A legjobb tennivalók az Aranyparton

Ausztrália egyik legikonikusabb úti célja, a csillogó Gold Coast mindössze egy órányi autóútra található Brisbane-től délre, Queensland festői partvonala mentén. Csodálatos fehér homokos partjairól és egész évben meleg időjárásáról híres, ez a tökéletes hely a nyaraláshoz, ahol a család minden tagja élvezheti a pihenést.

A napozáson és úszáson kívül az aranyparton egyéb tennivalók közé tartozik a világ legjobb szörflehetőségeinek kipróbálása, valamint a város vidámparkjainak és más családbarát turisztikai látványosságainak megtekintése. Ezenkívül a Surfers Paradise felhőkarcolókkal tarkított „Aranypart fővárosa” -csillogó kaszinókat és éjszakai klubokat tartalmaz, és rengeteg szálláslehetőség közül választhat. Tegye hozzá szép természetvédelmi területeit, csodálatos vadvilágát és a közeli ország lenyűgöző tájait és egyáltalán nem csoda, hogy az Aranypart minden évben ennyi látogatót vonz. Fél órányi autóútra a Surfers Paradise délkeleti részén található a Currumbin Beach gyönyörű arany homokja. A Currumbin-szikla és a jellegzetes Elefánt-szikla határolja, és remek hely fürdésre és szörfözésre, valamint kávézók és éttermek találhatók a közelben.

A 750 méter hosszú, gyönyörű tengerpart egy szép természetvédelmi terület és a fasor mellett fekszik; az egyik leghíresebb szörfüdülő az Aranyparton. Az úszás, a szörfözés és a napozás mellett a Currumbin Beach látogatói lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhetnek az óceánon, a város felhőkarcolókkal tarkított központjával messze a láthatáron. Ha vásárolni szeretne, akkor a Harbor Town Premium Outlets mindenképpen az a hely, ahová mennie kell. Ausztrália legnagyobb outlet bevásárlóközpontja, több mint 240 üzlettel rendelkezik, ahol számtalan kávézó és étterem is található. Az 1999-ben megnyílt, kiterjedt terület vonzó szabadtéri területeivel és pálmafákkal szegélyezett sétányaival mindössze húsz perces autóútra fekszik a központtól északra.