A legjobb tennivalók Bath-ban, az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyság egyik legszebb és legkellemesebb városa, Bath évezredek óta lenyűgözően vonzza a látogatókat a lélegzetelállító, római építésű fürdőknek köszönhetően, amelyekről elnevezték. Míg sokan még mindig nyugtató gyógyfürdői és forrásai miatt érkeznek, a város ma már a csodálatos grúz építészettel és a festői parkok gazdagságával rendelkezik.

[wp_ad_camp_1]

Egykor William és Caroline Herschel otthona volt a fantasztikus múzeum, amely megvédi történelmi házukat, és kiemeli jelentős csillagászati ​​eredményeiket. Amellett, hogy a jól felújított, grúz korabeli ház eredeti helyiségeivel és korabeli darabjaival van tele és felfedezésre vár, remek régi teleszkópokat és berendezéseket is tartalmaz, amelyeket kísérletekhez használtak. Az 1981-ben megnyílt Herscheli Csillagászati ​​Múzeum rengeteg érdekes műtárgyat és kiállítást tartalmaz, amelyekkel megnézheti a testvérpár csillagászok munkáját. Míg mindketten a csillagos éjszakai égboltot tanulmányozták, Vilmos arról híres, hogy 1781-ben saját készítésű távcsövén keresztül fedezte fel Uránt. A hangszereik áttekintése mellett megnézhet egy rövid filmet is a Herschelsről, és elkalandozhat bájos kertjükben.

Rövid sétára a múzeumtól található a kedves Jane Austen Center, amely a városközponttól északra található. Az állandó kiállítás lenyűgöző pillantást kínál a neves szerző életére és örökségére, valamint a városhoz fűződő kapcsolatára és az írásra gyakorolt ​​hatására. Bár csak 1801 és 1806 között élt Bathban, annak élénk társadalmi színtere és vidéki környezete mély hatást gyakorolt ​​későbbi regényeire, például a városban működő Northanger apátság. A nagy grúz városi házban elhelyezett kiállítások és emléktárgyak megtalálhatók a városban töltött idő során, valamint jelmezes útmutatók és Jane Austen viaszmunkája is várja. A Prior Park egy nagyon népszerű és festői hely, egy kis meredek völgyben, kilátással Bathra.