Mit érdemes tudni a babák testápolásáról?

Nincs is annál nagyobb öröm, amikor egy baba a világra jön! Viszont nagyon fontos gondoskodni pár dologról, hogy a baba valóban a legjobbat kapja! Ilyen például a bőrápolás, melynek kapcsán az újdonsült anyukákban általában számos kérdés fogalmazodik meg. Az alábbiakban igyekszünk körbe járni a kérdést!

[wp_ad_camp_1]

Baba testápolás esetén nagyon fontos a megfelelő termék használata! Az újszülött babán egyfajta ragacsos anyag található, az úgy nevezett magzatmáz. Ez az anyag akadályozza meg, hogy a baba bőre felázzon a magzatvízben. Egykor ezt az anyagot rendre letörölték a baba bőréről, közvetlenül a születés után. Ma már ez nem szokás, hiszen napjainkban tudjuk, hogy a magzatmáz nagyon fontos a születés után is, ugyanis a bőrbe felszívódva továbbá védelmet nyújt az újszülött számára. Az újszülött bőre nagyon vékony, érzékeny, így a kinti világ ártalmaival szemben kevésbé ellenálló, mint egy felnőtt bőre. Éppen ezért speciális bánásmódra és termékekre van szükség. Ez azt jelenti, hogy a felnőttek számára kifejlesztett testápolók nem alkalmasak a baba bőrének ápolására, sokkal jobb, ha kifejezetten baba testápolót használ!

Mivel a babák bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké és a szaruréteg is vékonyabb, ezért fontos, hogy a baba bőrét ne tegye ki további irritációnak. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a felnőtteknek szánt tisztálkodási szerek jellemzően lúgosítanak, amivel az a probléma, hogy a baba bőrének faggyúrétegét tönkre teheti. Éppen ezért célszerű kifejezetten babák számára kifejlesztett baba testápolót vásárolni! Nem árt, ha tanulmányozza a termék összetevőit! Antibakteriális szereket semmi esetre se használjon a kisbaba bőrén! Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a gyogyline.hu webáruházba, ahol megtekintheti a termékek széles kínálatát!