A legjobb tennivalók Helenában, Montanában

Helena kisvárosa festői helyen fekszik, a távolban leselkedő csodálatos hegyekkel körülvéve. Montana nyugati középső részén található, nem messze számos gyönyörű tótól, folyótól és pusztától, ráadásul rengeteg nagyszerű szabadtéri tevékenységgel rendelkezik a környéken.

[wp_ad_camp_1]

Az állam egyik legkiválóbb művészeti múzeumának tartott Holter Művészeti Múzeum Helena nyüzsgő belvárosának szívében fekszik. Az intézmény öt kiállítási galériával büszkélkedhet, saját oktatási központtal és kutatóközponttal egyaránt. A montanai művészek kortárs műveinek szentelt múzeum a festményektől és fényképektől a szobrokig és a modern művészeti installációkig mindent bemutat. Mint ilyen, lenyűgöző hely a nézelődéshez: ötletes és innovatív alkotások hevernek majd ön körül. Az 1922-ben megnyílt családi tulajdonban lévő Parrot Cukrászda azóta is csokoládé alapú főzeteivel és édességek készítésével örvendezteti meg a helyieket és a turistákat. A város központjában található az a hely, ahová menni kell, ha egy kicsit is édesszájú.

A Holter Művészeti Múzeumtól és a Papagáj Cukrászdától nem messze található az elegáns és kifinomult Eredeti kormányzó kúriája. Csaknem fél évszázada az állam kormányzóinak otthona, a jól megőrzött tégla kastély és annak szép korabeli szobái ma már népszerű turisztikai látványosságok. Mivel Helena számos kiváló sörözőnek ad otthont, egyetlen városlátogatás sem lehet teljes anélkül, hogy megkóstolna néhány finom kézműves sört. Ezek az ízes, helyi sörök számos bár és kocsma bármelyikében megkóstolhatók. A város életének középpontjában a Történelmi Belvárosi Gyalogos Bevásárlóközpont áll, amely a jelenlegi Last Chance Gulch út mentén található. Látogasson el tehát Helenába, ha Montana államban jár hiszen rengeteg érdekességet láthat és tapasztalhat.