Minden, amit a lázról és a lázcsillapításról tudni érdemes

A szervezet megemelkedett hőmérsékletét kiválthatja fertőző és nem fertőző betegség, valamint valamilyen külső hatás is. A magas láz veszélyes lehet a szervezetre, így fontos csökkenteni gyógyszerekkel vagy természetes módszer által.

[wp_ad_camp_1]

Lázcsillapító használata által a láz könnyen csökkenthető. Természetesen joggal merül fel a kérdés, hogy mikortól beszélhetünk lázról. Ez attól is függ, hogy hol mérjük a lázat. Ha a hónaljban, akkor 38-39 Celsius foknál beszélhetünk mérsékelt lázról, 39 Celsius fok felett pedig magas lázról van szó. Ha az értéket a végbélben mérjük, akkor 38 és fél, valamint 39 és fél Celsius fok között mérsékelt lázról, magas lázról pedig ezen értékek fölött beszélhetünk. Fontos tisztában lenni vele, hogy a testhőmérséklet napközben eltérő lehet, ugyanis reggel a legalacsonyabb, míg a délutáni órákban négy és hat óra közt a legmagasabb. Nem csak egészségesen, hanem betegen is ingadozik a test hőmérséklete, ezt figyelembe kell venni. Fontos tudni, hogy csak akkor van szükség lázcsillapításra, ha a beteg közérzete ezt megköveteli, nem kell mindenáron lejjebb vinni a testhőt.

Nagy melegben a test nehezebben tudja leadni a hőt, így ekkor szükség lehet lázcsillapításra. A hűtőfürdő hatásos lehet, ehhez azonban ismerni kell alaposan a módszert, különben nem lesz hatásos. A legnépszerűbbek manapság a szájon át bevehető lázcsillapító gyógyszerek, ugyanakkor kúpok is rendelkezésre állnak. Tíz évnél fiatalabb gyermekek számára a szalicilsav tartalmú gyógyszerek nem ajánlottak, ezt érdemes tudni. Fontos tudni, hogy a lázcsillapító csak a lázat csillapítja, mint tünetet, ugyanakkor a kiváló okot nem szüntetik meg. Ha szeretne lázcsillapítót vásárolni, online is megteheti, még pedig a gyogyline.hu webáruház széleskörű kínálatából!