A legjobb tennivalók Newcastle-ben

Ausztrália második legrégebbi városa, Newcastle két órás autóútra található Sydneytől északra Új-Dél-Wales partja mentén. Bár gyakran figyelmen kívül hagyják, minden bizonnyal sok mindent rejt magában vonzó építészet, érdekes történelmi turisztikai látványosságok, gyönyörű strandok, természetvédelmi területek és kiváló szörfös helyek mellett.

Fontos bányászati ​​központként Newcastle továbbra is a világ legnagyobb városának legnagyobb szénmennyiségét szállítja ki forgalmas kikötőjéből. Míg az ipari helyszínek szerteágazó külvárosai körül vannak, Newcastle-ben rengeteg szórakoztató program várja. Virágzó művészeti és kulturális színtér várja a látogatókat fantasztikus éttermekkel és divatos bárokkal. Adja hozzá nyugodt hangulatát, látványos tengerparti tájait és közelségét a Hunter Valley pincészetekhez, és Newcastle egy rejtett gyöngyszem, amely csak felfedezésre vár. A városközponttól és a Newcastle Beach-től délre található Bogey Hole, amely ideális hely egy pihentető merüléshez. A helyiek és a turisták körében egyaránt népszerű, az ikonikus óceánmedence fenomenális kilátást nyújt a Csendes-óceán déli részére. A sziklák tövében elhelyezkedő tengerfürdő történelmi jelentősége és lenyűgöző természete miatt ma már állami örökségnek minősül.

A Bogey Hole-ban a látogatók úszhatnak, csobbanhatnak, vagy ülhetnek és piknikezhetnek a sziklák tetején. Élvezze a lélegzetelállító panorámákat az óceán és az alatta lévő hangulatos medence felett. Ausztrália legnagyobb sós vizű tava, a Macquarie-tó fél órányi autóútra fekszik délnyugatra a város központjától. A lenyűgöző táj mellett hatalmas vizei és festői partjai is kiváló szabadtéri tevékenységeket kínálnak. A Tasman-tengertől egy keskeny földsáv választja el, a hatalmas tavat békés vízparti közösségek szegélyezik, érintetlen strandokkal, természetvédelmi területekkel és jachtkikötőkkel.