A legnépszerűbb szó a játékok?

Valamelyik kereső optimalizáló guru (Jároli József az oldalgazda) nem is olyan rég saját belső kutatása alapján a magyar nyelvű weben leggyakrabban használatos kulcsszavakat gyűjtötte össze. Na vajon melyek ezek a szavak? A TOP 10-es listába a játékok, szállás, ingatlan, esküvő, könyvelés, hotel, biztosítás, honlapkészítés, keresőoptimalizálás, apartman szavak kerültek be.

Bizonyos szempontból a játék szó jó szereplését indokolja, hogy erre keresnek évek óta a legtöbben olyan brand neveket leszámítva mint a Facebook vagy régebben az iwiw, mert ugye ezek valójában nem is kereső szavak, csak sokan a böngésző sáv helyett használják a keresőt. Ugyan lehet, hogy a játék szó a legnépszerűbb, de érthetetlen hiszen ha sokan keresnek rá sok a látogató is, amely például az oldal hatékonyságát erőteljesen rontja. Ergó nem biztos, hogy érdemes egy újabb játékos oldalt felhúzni és erre gyúrni, hiszen például jól látszik, hogy az esküvő amely az ember életében jó esetben egyszer vagy pár alkalommal következik be, szintén erős és sokak által optimalizált szónak látszik. Ez nem véletlen, hiszen bár jóval keresebb ember keres rá a haszon egy-egy ilyen weboldalon jóval nagyobb lehet, mint amennyit a legtöbb keresés eredményezhet.

Játékok

Játékok

A szállás és az ingatlan szintén nem meglepő szavak, hiszen míg az ingatalan igen jelentős profitot eredményezhet, addig a szállás pedig folyamatos jutalékot tud biztosítani egy-egy szállásokkal foglalkozó portál számára. A honlapkészítés és a keresőoptimalizálás szavak pedig azért nem meglepőek, mert aki ezzel foglalkozik talán saját magát is beküldi egy-egy katalógusba. Hiszen vesztenivalója nincs és nagyjából tudja mit jelent az: elől lenni a keresőben. Kicsit a cégalapítás szó 11. helye meglepett, no meg a takarítás előkelő 14. helye úgy látszik sokan keresnek az interneten takarítót, takarító céget. A többi szó anyira nem is meglepő hiszen sok az utazással, egészséggel és a szépséggel kapcsolatos kulcsszó. Szóval ezek azok a szavak, amelyekre a szokásosnál nehezebb eredményeket elérni.

Tanulság az is, hogy bár sokan játszanak az interneten és a játékok kulcsszó az egyik legnépszerűbb ennél egy szakszóval jó helyezést elérni sokkal kisebb látogatószám mellett jóval nagyobb bevételt jelenthet az oldal tulajdonosa számára. Hiába töltenek egyesek nagyon sok időt az zuhatag játékokkal ebből komoly bevételre nem számíthat a weboldal tulajdonosa, ezzel szemben, ha valaki jó fogászati portált, például gyűjtő oldalt készít, sokkal jelentősebb bevételre tehet szert.