Miért sír sokat a babánk?

Általában a babáknál a fog vagy a gyomor és bél panaszok okozzák a legtöbb esetben a sírást. Ez a sírás megkülönböztethető bármely más sírástól, hiszen ezek a problémák a piciknek igen nagy fájdalmat okoznak. A bélgázok fejlődése teljesen természetes még a felnőttek körében is. A három hónapos kólika elnevezésű gyermekbetegség jellemzően az első három hónapban alakulhat ki.

[wp_ad_camp_1]

A picik gyomrában gázok rekednek meg, amelyek a tápláléktól vagy a sok félrenyelt levegőtől is származhatnak. Akkor nevezhetjük három hónapos kólikának a betegséget, ha folyamatosan fennáll a probléma.

Mire figyeljünk oda és hogyan segítsünk gyermekünknek, amikor a kólikával vagy a sűrűbb bélgáz feltorlódásokkal küzd? Minden étkezés során ügyeljünk arra, hogy kicsink minden esetben ülő helyzetben legyen, akár szoptatáskor is. Egy görnyedt testtartás csak elősegíti a gázok kifejlődését. A büfiztetést nem véletlenül tanítják meg minden anyukának, hiszen ezáltal, szintén a gázoktól mentesíthetjük a kicsiket.

Babasírás

Babasírás

A cumisüveg használat során érdemes odafigyelni arra, hogy mekkora rés van a cumin. A túl nagy rés miatt gyermekünk szintén sok levegőt nyelhet, amely a puffadást előidézheti. Nekünk szülőknek kell kiderítenünk azt, hogy gyermekünk kis szervezete mely ételek befogadását végzi el nehezebben. Ha lehetséges és nem túl fontos tápanyagról van szó, akkor a közeljövőben kerüljük el ezeknek az ételeknek az adását. Később nagyobb korban már meg lehet újra próbálni az ilyen típusú ételekhez való szoktatást és elképzelhető, hogy akkor már semmilyen problémát nem fog neki okozni!