A lélegzetelállítóan szép Kréta kihagyhatatlan látnivalói

Kréta, Görögország legnagyobb szigete mindent megad, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges. Egyetlen út talán nem is elegendő, hogy az összes természeti szépséget mind megismerjük. Amennyiben Kréta mellett dönt minden alkalommal felfedezhet valami újdonságot, éppen ezért érdemes autót bérelni és akár önállóan felderíteni a kis, eldugott, hangulatos, hegyi falvakat, a tipikus görög életet, hiszen csak így tapasztalható meg az egyedülálló görög vendégszeretetet!

[wp_ad_camp_1]

A krétai nyaralás alkalmával érdemes ellátogatni a borairól ismert Archanest vagy a krétai kézműves hagyományokat őrző fazekas falut vagy Trapsanót, ahol viszont a szigeten mindenütt közkedvelt, csodásan szép kék kerámiák készülnek! Egy remek titkos tipp a sziget déli részén található Porto Loutro, melyet gyalogosan, illetve Agia Roumeliből vagy Chora Sfakionból indulva csak hajóval lehet megközelíteni. A tökéletes nyugalom és a pihenés itt adott!

Kréta - Görögország

Kréta – Görögország

Nem szabad továbbá kihagyni a méltán híres nevezetességeket, mint a Knosszoszi és Fesztoszi Palota ásatásait, melyek a legjelentősebb mítosz-kori leletekkel kecsegtetnek vagy épp a lélegzetelállító, 18 kilométer hosszú Szamaria-szurdokot, a Chania és Rethymnon történelmi városát! A hangulatos tavernákba mindenképp érdemes egy kis időre betérni és feltétlenül meg kell kóstolni a helyi specialitásokat, mint például a tipikus krétai olívaolajjal készült görög salátát és a Rakit szeszes italt!

Egy remek tipp, ha még érdekesebbé akarja tenni a nyaralást! Matala, a sziget déli partján található egykori halászfalu a 60-as években, azaz a hippik idején vált kedvelt üdülőhellyé, azonban a mái napig megtudta őrizni eredeti báját. A mitológia szerint Zeusz itt lépett a szigetre egy fehér bika képében egy föníciai királylánnyal, Európéval a hátán. A homokos-kavicsos strandot kétoldalt barlangokkal teli, hatalmas mészkőfalak zárják.