A Lovehunters társkereső oldal

A közösségi portál ötlete 2010 májusában fogalmazódott meg egy lelkes fiatal csapat fejében, hogy megfelelő alternatívát nyújtson a már több nagyobb monopol helyzetben lévő fizetős társkereső oldalak között. 2010 júniusában elindult az oldal, egy igen korszerűtlen és sok-sok hibával rendelkező portál rendszerrel.

[wp_ad_camp_1]

A hosszas, kitartó, időt és energiát valóban nem kímélő munkának köszönhetően a portál napról-napra, hétről-hétre újabb és újabb funkcióval gyarapodott. Míg a tudása gyarapodott, a kulcssínre is hangsúlyt fektetve elkezdődött az oldal redizájnolása is, mely még napjainkban is folyamatosan tart. Mivel a portált nem egy multi cég alkotta és üzemelteti, ezért hát a munkálatok sem olyan ütemben zajlottak, mint egy óriás cégnél. Azonban a társkeresők felfedezték az oldalt maguknak és elkezdték ajánlani ismerőseiknek, amely okán így folyamatosan nagyobbra és nagyobbra hízott a portál taglétszáma, mely azóta is töretlenül növekszik, így már mintegy 30 000 aktív tagot számolunk és mintegy közel 50 000 társkereső regisztrált eddig az oldalra.

Társkereső

Társkereső

Egy sok tapasztalattal rendelkező webfejlesztő ismerősünk egyszer azt mondta, hogy egy weboldalt csak elkezdeni lehet, befejezni soha. Két év után mi is megtanultunk ezen kijelentés mögöttes tartalmát. Mint tudjuk az informatika folyamatosan fejlődik, és talán a legszembetűnőbb a változás sebessége a webes világon mérhető. Szinte napról-napra jelennek meg a legújabb, legszebb és leggyorsabb technológiák, amelyeket ha nem épít újra és újra be a weboldal tulajdonosa, úgy weboldala lassan, de biztosan elsüllyed az internet mély bugyrában.

Összefoglalva a fentebb leírtakat: ha ma valaki egy weboldalt, különösképpen egy közösségi portált szeretne sikerrel üzemeltetni, az ne számoljon azzal, hogy hátradőlve várhatja, hogy az oldala nagyobb lesz és nagyobb és egyszer csak majd dől a pénz.