Botox injekcióval a ráncok ellen

A Botulinum toxin A típusa a Botox fehérje, amelyet az anaerob baktérium termel.  A Botox kezeléssel a mimikai ráncokra lehet igen jó hatást gyakorolni, hiszen gyengíti az izmok mozgását. A gyengítés hatására a ráncok kisimulnak, eltűnnek. Az idegvégződéseket és az izmokat átmenetileg gyengíti, így a Botox kezelés korlátlanul használható, amint az előző injekció hatástalanná válik.

Azok az ügyfelek, akik a Botox kezelés mellett döntenek, legelőször egy konzultáción vesznek részt és az orvos ilyenkor méri fel az arcának és bőrének állapotát. Az általában bőrgyógyász végzettségű orvos minden esetben közli a pácienssel, hogy milyen arckorrekciókra van lehetőség, és ha a Botox mellett dönt, akkor az is elvégezhető. Ilyenkor fontos kérdéseket is feltesznek, mint például volt-e valaha Botox kezelése, ha igen, akkor mikor? Ma Magyarországon a legtöbben a szarkalábakat és a szemöldökök közötti ráncokat szüntettetik meg a Botox kezeléssel.

Botox injekció

Botox injekció

A helyi érzéstelenítés nélküli Botox kezelés nagyon rövid idő alatt elkészül, így nem szükséges sem befeküdni, sem pedig megfigyelésre bent maradni. Egy nagyon vékony tűvel történik meg a kívánt helyre a Botox befecskendezése, természetesen megfelelő fertőtlenítés után. A szarkalábak esetén a Botox kezelést meg kell ismételni 3-4 havonta, a szarkalábak esetében elég 4-6 havonta. A Botox kezelés körülbelül 2 hét múlva látható és terhesség esetén, valamint, 18 éves kor alatt a Botox kezelést nem végzik el. Minden egyes kezelés után nagyon fontos, hogy az izmokat átmozgassuk, hogy a Botox eloszlásra kerüljön az izmokba.