A magas víznyomás károsítja a lakás csőrendszerét

Az alacsony víznyomás látványa és használata egyaránt lehangoló, valamint elég nehéz vele autót mosni, zuhanyozni. Viszont a magas víznyomásnak komoly ára van. Egyrészt rengeteg víz pocsékba megy, ami a vízszámlán is látszani fog, másrészt a csőrendszer számára sem túl pozitív.

[wp_ad_camp_1]

Bővebb információkat a magas víznyomás hátrányairól ezen a linken keresztül ér el! Zuhanyzás vagy éppen autómosás közben az ember önfeledten élvezi a magas víznyomást és bele sem gondol, hogy ennek bármi hátrány lehet. Összességében érthető, hiszen az ember jobban szereti az előnyöket nézni, a hátrányokról pedig megfeledkezni, egészen addig, amíg egyértelműen nem szembesül velük. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a magas víznyomás komoly stresszt helyez a csőrendszerre, melynek eredményeként a csövek előbb elöregszenek, elhasználódnak. A magas víznyomás a háztartási gépeknek sem tesz jót, például a mosógépnek, mosogatógépnek és egyéb háztartási gépeknek. Alapvetően a 60 PSI -4,1 bar felett már magas víznyomásról beszélhetünk. Az ideális nyomás a háztartási gépek számára 45 és 55 PSI között van.

A túl magas víznyomás árthat a csőrendszernek, aminek eredménye a csövek idő előtti elhasználódása lesz, aminek eredménye szivárgás, majd csőtörés. A magas víznyomásnak általában vannak jelei. Ilyen például, ha a hirtelen átfolyó víz kopogó hangot hallat, vagy folyik a víz a toalettből. Ha a csap bizonyos időközönként vizet szivárogtat, az is egyértelmű jele a túl magas nyomású víznek. Ha magas nyomású víz jeleit tapasztalja, akkor érdemes értesíteni egy szakembert és kihívni, hogy mérje meg a víz nyomását. A legtöbb esetben egy nyomás szabályozó szelep beépítése jelenti a megoldást, ami által a probléma megszüntethető.