Románia legszebb kincsei

A románok élénk képzeletét és intenzív lelkiségét mindig építészetük fejezte ki. Szerencsére erős megőrzési ösztönük is van, így falumúzeumok mutatják be az elmúlt életeket a felújított parasztházakon, finoman faragott kapukon, pajtákon és más építészeti elemeken keresztül. Ezek közül a legjobb és legátfogóbb a Bukaresti Falumúzeum (Muzeul Satului).

[wp_ad_camp_1]

Az 1930-as években egy látnok építette a város egy nagyobb részén, és ez egy izgalmas gyűjtemény, amely több mint 300 házból és más építményből áll Románia minden régiójából. Ezenkívül van egy kis múzeuma és finom román kézműves üzlete is. További érdekes falu múzeumok: a Campulung Moldovenesc-i Fa Múzeum (Muzeul Lemnului) és a Szebeni Paraszttechnikai Múzeum (Muzeul Tehnicii Populare). Mindkettő korai mezőgazdasági szerszámok és háztartási eszközök gyűjteményei. Az ország egész területén a 12. századból származó műemlékek, templomok, zsinagógák, kastélyok és paloták ábrázolják az ország heves történelemét. Még a kommunista korszak is kifejeződik a Ceausescu által újjáépített Bukarestben. A szekularizmus legjobb példája a Parlament palotája – a világ második legnagyobb épülete az Egyesült Államok Pentagonja után – amelynek 1000 szobája tükrözi az ország legjobb építményeit, kézműves tárgyait és építőanyagait.

Románia

Románia

A román ortodox vallás legjobb példái között szerepel a Dél-Bucovina festett kolostor, amelyet művészeti és építészeti remekműnek ismernek el, hiszen “tökéletesen összhangban van a környezetükkel és a világon egyedülálló festett külseje miatt”. A románoké az UNESCO “művészeti, szellemi és kulturális értéket képviselő díját”. A Voronet is egy igen híres épület Romániában, ami más néven “Kelet Sixtus-kápolna”. Ezek nélkülözhetetlen látnivalók mindenki számára, akit érdekel a vallásos építészet, ám ez csak néhány kisebb példa Románia építészeti kincseiből.