A magnéziumhiány több betegség oka is lehet

Sajnos kevesen tudják, hogy a magnézium mennyire fontos szerepet játszik a szervezet egészséges működésében. A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezetben és olyan enzimek működéséhez szükséges, amelyek katalizálják a sejtek energiatermelő folyamatait.

[wp_ad_camp_1]

A magnéziumhiány több betegség oka is lehet. A magnéziumhiányt nehéz diagnosztizálni és több oka is lehet, mint például a bélbetegségek, nem megfelelő táplálkozás, stb. A magnézium részt vesz a csontok és fogak felépítésében, illetve az idegrendszer sejtjeinek működésében. A magnéziumhiány egyik leggyakoribb tünete közé tartoznak az izomproblémák. Ezek lehetnek izomgörcsök, az izmok rángatózása, izomfeszülés, stb. Az idegrendszeri problémák gyakori okozója szintén lehet a magnéziumhiány. A szorongás, álmatlanság, nyugtalanság, fáradékonyság, gyengeség, stressz, mind az idegrendszeri problémák tünetei. Kutatások bizonyították, hogy a gyakori fejfájások a magnéziumhiánnyal kapcsolhatók össze. Hogyha nem kap elég magnéziumot a szervezet, gyakran alakulhat ki migrén, sőt akár rohamok is.

Magnézium

Magnézium

Kifejezetten ajánlott a magnézium tartalmú táplálékkiegészítő rendszeres fogyasztása azok számára, akik hajlamosak a migrénre. A magnézium hozzájárul a vérnyomás megfelelő szintű fenntartásához. A magnéziumhiány gyakran vezethet vérnyomásproblémákhoz. A magnézium nagy hatással van a memóriára, a tanulási képességekre és ha nem kap eleget belőle a szervezet, akkor memóriazavarok léphetnek fel, illetve rosszabbodhat a koncentrációs képesség is. Felnőttek és gyerekek számára egyaránt fontos a kellő magnézium bevitele a szervezetbe, ahhoz hogy egészségesek maradjunk. Mindenki számára ajánlott a magnézium alapú táplálékkiegészítők rendszeres fogyasztása.