A Maja romok Mexikóban

Több millió ember látogat Mexikóba minden évben különböző okokból. Néhányan a gyönyörű tengerpartok miatt jönnek, mások pedig a fantasztikus konyha miatt. Ha érdekli a latin-amerikai ország kolumbiai történelme és kultúrája, akkor érdemes felfedezni a Mexikóban található számos maja romot. A maja népek egyike volt a Mesoamericában évszázadok óta élő legnagyobb csoportoknak, és befolyásuk még mindig látható az egész régióban.

[wp_ad_camp_1]

Lehetősége lesz meglátogatni a hihetetlen Maja piramisokat, a történelmi nevezetességeket és a kulturális látnivalókat is, ha ide látogat, sőt, nem is szabad kihagyni ezeket a mexikói emlékeket. A Jucatán-félszigeten, Meridatól délre, Mayapan található. Ezek a romok képviselik az utolsó igazán virágzó majavilágot Mexikóban, mielőtt a spanyolok ide érkeztek a régióba. A történészek becslése szerint a Mayapan több mint 1000 éves, és csúcsán több mint 17 000 ember élt. Ma Mayapan egy fal mellett van, és a falon belül több mint 4000 struktúra látható. Találhat piramisokat, templomokat, szentélyeket és mészkőből készült házakat. Ez is egy aktív régészeti lelőhely, ezért várjuk, hogy folyamatos ásványokat találjanak, mivel az emberek fáradhatatlanul dolgoznak, hogy több nyomot találjanak erről a lenyűgöző helyről.

Maja romok Mexikóban

Maja romok Mexikóban

Chiapasban, a mexikói Guatemala határánál találja a Yaxchilan nevű majahelyet. A település a Usumacinta folyó partján fekvő helyének köszönhetően rendkívül fontos volt a maja kultúrában politikai és kereskedelmi okokból. Több mint 120 struktúra alkotja a Yaxchilan-t, és három fő részre oszlik: a Grand Acropolis-ra, a Small Acropolis-ra és a Great Plaza-ra. Frontera Corozalból érdemes hajóval érkezni a helyszínre, majd fordítson különös figyelmet a Yaxchilan építészetére. Figyelemre méltóak a faragott hieroglifikus lépcsők, amelyek a maja történetét ábrázolják.