Hogyan előzhetők meg a konyhai és fürdőszobai lefolyó problémák?

A legtöbb háztartásban a konyhai és a fürdőszobai lefolyók jelentik a legnagyobb problémát. Általában a megelőzés csak akkor jut az emberek eszébe, amikor a baj már megtörtént és a víz csak kavarog, de nem akar lefolyni. Pedig a megelőzéssel rengeteg bosszúságtól megóvhatná magát!

[wp_ad_camp_1]

A konyhai és a fürdőszobai problémák megelőzéséről itt olvashat bővebben! Ahhoz, hogy hatékony legyen a megelőzés, fontos, hogy tisztában legyen vele az ember, hogy mi az, ami ezekben a helyiségekben elsősorban dugulást okoz. A konyhai lefolyó eldugulásáért elsősorban a zsíros ételmaradékok tehetők felelőssé. Ezek lerakódnak a lefolyó falán és mivel nyálkásak, a kisebb ételmaradékok is megtapadnak rajtuk, aminek következtében a dugulás idővel elkerülhetetlenné válik. A megelőzés ebben az esetben leginkább az odafigyeléssel érhető el, tehát ügyelni kell rá, hogy minél kevesebb ételmaradék kerüljön a lefolyóba. Ennek érdekében érdemes beszerezni egy lefolyószűrőt, ami felfogja a mosogatóba kerülő ételmaradékokat.

Fürdőszobai lefolyó

Fürdőszobai lefolyó

A fürdőszobai lefolyók esetében a legnagyobb veszélyt a hajszálak, szőrszálak, szappan, tusfürdő és sampon keveréke jelenti. A WC-t félve említjük meg, hisz itt gyakorlatilag bármit képesek lehúzni az emberek. Fontos, hogy minél kevesebb nem oda való dolog kerüljön a lefolyóba. Érdemes a lefolyót rendszeresen tisztítani szódabikarbóna, forró víz és ecet elegyével. Ezáltal kiválóan tisztítható a lefolyó. Bolti vegyszereket is használhat, de abban az esetben érdemes csínján bánni vele, mivel nagy mennyiségben akár károsíthatja is a lefolyócsövet! Ha bekövetkezett a dugulás és nem bír vele, akkor érdemes szakembert hívni, aki professzionális módszerekkel megszünteti azt!