A meddőség rejtett lelki okai

Mára a meddőség aránya nagyon megnövekedett, melynek hátterében sokszor a rossz életvitel, helytelen táplálkozás, a túlzott stressz és, illetve a különféle lelki problémák állhatnak.

[wp_ad_camp_1]

A meddőség könnyen vezethető vissza lelki eredetű problémákhoz, azonban már azzal kevesen vannak tisztában, hogy a pszichés bajok nem csupán következményként jelentkezhetnek. Sokszor nem testi bajok állnak a hátterében, hogy nem jön össze a baba, hanem a probléma sokkal mélyebbről ered. A pszichés problémák olyan gondok, melyek nem kézzel foghatóak, így sokszor nem is fordítunk rájuk kellő figyelmet. Amennyiben már hosszasabb próbálkozás után sem jön össze a baba, ám testi problémák nem állnak az útjában, akkor ideje elgondolkodni ezeken a dolgokon is. A depresszió egy igen súlyos betegség, melyet sokszor későn ismernek fel az emberek, vagy nem vesznek elég komolyan. Tudni kell róla, hogy a depresszió nem csak a lélekre, de a testre is kihatással lehet. Ugyanis, ha felborul a belső harmóniánk, akkor az könnyen okozhat termékenységi zavarokat. Nagyon hasonló, ahhoz, amikor a stressz hatására az immunrendszerünk legyengül, úgy a depresszió is befolyásolhatja a szervezetünk működését.

Meddőség

Meddőség

Hiszen a hangulatingadozás megváltoztatja az agyalapi mirigy működését, amely az ovulációért is felelős. Nagyon fontos, hogy a meddőség kijelentését ne kapkodjuk el, hiszen ha tervezzünk gyermeket, ha nem a tény, hogy egy nő nem képes a gyermekáldásra komoly lélektani hatásokkal járhat együtt. A nőgyógyász kijelentése nagyon megrázó lehet egy nő számára. Ám fontos tudnivaló, hogy ettől függetlenül még egy nőnek lehet gyermeke. Ez csupán annyit jelent némi segítségre lesz szüksége hozzá. Ám mindig nagyon fontos, hogy milyen lelki állapotban vagyunk, ugyanis semmilyen kezelés nem tud hatni, ha a lelkiállapota nem megfelelő.