Lakat típusok a megfelelő biztonsági körülményekért

A piacon számos lakat található meg, attól függően, hogy milyen célra kívánjuk felhasználni őket. Természetesen minőségükben, kinézetükben és árukban is van különbség.

[wp_ad_camp_1]

Lakat vásárlásnál általában az egyetlen szempont, hogy minél olcsóbb legyen. Ezzel az az egyetlen probléma, hogy valószínűleg a minősége is olyan lesz, mint az ára. Komoly tanuló lecke lehet, ha egy silány minőségű, olcsó lakat miatt kell búcsút intenünk értékeinknek. A normál lakat abban az esetben lehet jó választás, ha átlag felhasználásra szeretnénk, valamint a biztonsági körülmények is hasonlók. A benne lévő zár, éppúgy működik, mint a zárbetétek. Alapvetően 2 vagy 3 kulcs tartozik hozzájuk, de találhatunk 5 kulccsal rendelkező lakatot is az 1kulcs.hu webáruházban. Itt megtalálható még az úgy nevezett biztonsági lakat kategória is, mely már jóval magasabb biztonsági igényeket is képes kielégíteni. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az „U” alakú típusokat nagyon nehéz levágni, mivelhogy a kengyel nehezen hozzáférhető.

Lakat

Lakat

A biztonsági lakatok gyakorta készülnek rézből, azonban nem ritka az acél testtel rendelkező típus sem. Van még egy kategória, mégpedig a számzáras típusú lakatok, melyek inkább látszat védelmet adnak. Leginkább az alkalmi tolvajok ellen lehet jó választás, például szekrényeken vagy poggyászokon alkalmazva. Ugyanakkor ezt a típust sem kell elvetni, hisz megvan a maga előnye. Egy átlag lakat esetében, minél többen rendelkeznek kulccsal hozzá, annál nagyobb az esély, hogy a kulcsnak lába kél. Számzáras lakat esetén ettől nem kell tartani, hisz egyáltalán nem kell hozzá kulcs. Az 1kulcs.hu webáruházba ellátogatva megtalálhatja a lakatok bő választékát, valamint a hozzájuk tartozó leírást.