Aukciós képviseleti iroda, online aukciókkal

Tegnap találkoztam az egyik legjobb barátommal, és mivel mindketten igazi művészetkedvelők vagyunk, így egyértelmű hogy miről szólt a beszélgetésünk… Természetesen a festményekről, festőkről, műtárgyakról, csodaszép ékszerekről, numizmatikai ritkaságokról és mindkettőnk óriási hobbijáról, ami mi más is lehetne mint az aukciók.

[wp_ad_camp_1]

Mindketten keressük az új és igényes képeket, antik dolgokat. Ennek a legjobb módja az online aukció, hiszen a feleségeink már nehezen viselik a hobbinkat. Online aukció esetében nem kell személyesen jelen lennünk, viszont az aukció kezdetétől folyamatosan végig tudjuk kísérni a licitek alakulását, sőt mi is tudunk licitálni, és amennyiben nyertes licitet teszünk általában egymáshoz küldetjük a csomagot, és mindig azt mondjuk hogy a másikunk vásárolta.

Eddig én csak ezt a megoldást ismertem, de tegnap a barátom egy igazán új lehetőséget mesélt el nekem. Szóval van egy Aukciósház, ami igazából most aukciós képviseleti irodaként működik, és fő profiljuk az online aukció. Nemrég ért véget első aukciójuk és annak ellenére hogy családi vállalkozásként működnek, a férj végzett festménybecsüs, az árverésen nyertes licitet tevőnek el is viszik legtöbb esetben a megnyert tételt.

Nagyon rugalmasak, pontosak és megbízhatóak. A másik pedig, hogy az aukció lejártával egy utólagos vásárlási lehetőséget is biztosítanak azoknak, akik esetleg lemaradtak, vagy csak haboztak a licitálással.

Nemrég ajánlották fel ezt a lehetőséget, és már el is adtak egy festményt. Az aukció tételei nagyon kvalitásos festmények, a műtárgyak igazán különlegesek, a numizmatikai tételek között pedig számos igazi ritkaság található. Ezeket elmesélve ma én is felkerestem a weboldalukat, átnéztem az utólagos vásárlási lehetőségük tételeit, ki is néztem több festményt, amire valószínűleg küldök is vásárlási szándék elektronikus levelet, és mivel el is hozzák esetlegesen, így a feleségem sem kell hogy megtudja.

A gyűjteményemben még pont lenne helye egy meseszép Szepesi Kuszka vagy Markó András festménynek. De azt hiszem Abrudán Péter kétoldalas festménye is elférne a művek között. Még nem döntöttem.