A megfelelő kutyafajta kiválasztása

Sokan nehezen tudják eldönteni, hogy milyen kutyát is szeretnének ezért nem árt, ha választás előtt utána olvasunk azoknak a dolgoknak, amelyek lényegesek kutyaválasztásnál.

[wp_ad_camp_1]

A megfelelő kutyafajta kiválasztása sok mindenki számára gondot okozhat. Manapság egyre többen fogadnak örökbe kutyákat, de még mindig többségben vannak azok a kutyatartók, akik inkább fajtiszta kutyát szeretnének maguk mellett tudni. Abban az esetben tehát ha úgy döntünk, hogy fajtiszta kutyát szeretnénk, akkor első lépésként meg kell találnunk azt a megbízható, megfelelő tenyésztőt, akinek van szakmai tapasztalata. Mielőtt elhoznánk a kiskutyát a tenyésztőtől, nézzük meg a kölyök szüleit és az almot amiben tartották (ha nem tiszta az alom nagyobb a valószínűsége annak, hogy elkapott már valamilyen betegséget) Nagyon fontos szempont az is, hogy milyen célból vásárolunk kutyát és milyen környezetbe kell beleszoknia és élnie.

Kutya

Kutya

A fajkutyák esetében a viselkedés kiszámíthatóbb és előre tudhatjuk, hogy mik azok a tulajdonságok, amelyek kifejezetten az adott fajtára jellemzőek. Arra is gondolnunk kell, hogy mekkora termetű kutyát akarunk vállalni, ugyanis egyértelmű, hogy egy nagyobb termetű kutyának nagyobb térre van szüksége, nagyobb a mozgásigénye mint egy kis termetűnek. Abban az esetben például, ha gyerek is van a családban, akkor érdemes egy olyan kutyafajtát választani, amelyik nagyon barátságos, könnyen hallgat arra amit mondunk, nem olyan önfejű mint például egy vadászkutya.

Lényeges tehát, hogy számításba vegyünk néhány lényeges tényezőt, amikor kutyát választunk. Ez nagyban megkönnyíti a dolgunkat és tájékozottabbak is leszünk ebben a témában. A www.nemharapok.hu weboldalon sok mindent megtudhat a kutyatartásról. Legyen ön is tájékozott kutyatémában!