A megfelelő otthoni szigetelés

Az energiahatékony kazánok legújabb generációjának alkalmazásával a fűtés költségeinek harminc százaléka megtakarítható. Viszont, ha a szigetelés nincs rendben, akkor a fűtés sem hatékony és nagy mennyiségű hőveszteséggel kell számolni, ami az anyagiakban is megmutatkozik.

[wp_ad_camp_1]

A megfelelő szigetelés fontosságáról itt olvashat bővebb információkat! Ha szeretné csökkenteni a fűtés számla összegét, akkor jó ötletnek tűnhet a kazáncsere, azonban, ha otthona nincs megfelelően szigetelve, akkor a legkorszerűbb kazán beszerzése sem segít. A hőveszteség nem csak a falakon keresztül valósul meg, de a nyílászárokon keresztül is. Ha régi ablakai vannak, akkor az ablakhoz közel ülve talán érzi is a hideg levegő áramlását. Ez azt jelenti, hogy a lakásból elszökik a meleg levegő. A legújabb A+ besorolású tömített egységek az ablaktáblák közt nagyobb résszel rendelkeznek, mint a korábbi változatok, valamint iner gázzal vannak feltöltve, mely általában argon, ami így sokkal jobban megtartja a hőt. Az már csak grátisz, hogy a nagyobb részecske a zajszintet is kiválóan csökkenti.

A hő nem csak a nyílászárókon keresztül távozik, hanem a tetőn keresztül is, ezért az 1950-es évek óta a házak jelentős része rendelkezik tetőtéri szigeteléssel. A jelenlegi építési előírásoknak megfelelően legalább 270 milliméter szigetelés szükséges, azonban sok régi ház esetében ez kevesebb. A tetőtérben található csövek és víztartályok esetében különösen fontos, hogy ezek is külön legyenek szigetelve, hiszen nagy a fagyás veszélye. A falak esetében szintén nagyon fontos a megfelelő szigetelés, hiszen jellemzően itt távozik a legtöbb hő. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a szigetelés kapcsán, akkor látogasson el a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalra!