A mesekönyvek csodás világa

A mesekönyvek szerves részét képezik a gyerekkornak. Érdemes minden este, legalábbis egy héten többször mesét olvasni a gyereknek. Sajnos nem minden szülő teszi ezt, mivel sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget az esti mese olvasásnak.

Mesekönyv olvasás kiváló módja a gyermek fejlesztésének. Több szempontból is előnyös, ha a szülő könyvet vesz este a kezébe és olvas gyermekének. Számos kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a mesekönyv olvasás nagyszerű hatással van a gyermekre. Érdemes körülbelül másfél-két éves kor körül rendszeresen olvasni a gyereknek. A mesélés kiváló esti rutin, ami segít a gyereknek az alvásra való ráhangolódásban. Az sem utolsó szempont, hogy a szülő és a gyermek ekkor egymásra tud hangolódni, egy kis időt tud egymással tölteni, teljesen egymásra figyelve. Ezek olyan élmények, amelyek biztonságot nyújtanak és még évek múltán is jó érzés visszagondolni erre az időszakra. Azok a gyerekek, akiknek a szülei rendszeresen felolvasnak, sokkal nagyobb szókinccsel rendelkeznek, illetve a későbbiekben a későbbiek folyamán könnyebben tudnak tanulni.

A gyerek nem csak nagyobb szókinccsel fog rendelkezni a mese olvasásnak köszönhetően, de a kommunikációs képessége is fejlettebb lesz, így jobban ki tudja fejezni érzéseit, valamint, hogy mit szeretne. A számtalan előnynek köszönhetően egyértelmű, hogy megéri este időt szakítani a meseolvasásra. Ha a szülő esténként felolvas gyermekének, akkor a gyerek nagyobb valószínűséggel fog a későbbiek folyamán is könyvet venni a kezébe és olvasni. Ha nem is mindennap, de egy héten több alkalommal mindenképp érdemes olvasni. Ha szeretne mesekönyvet rendelni, akkor mindenképp érdemes ellátogatni a book24.hu webáruházba, ahol a széleskörű kínálatból kedvezményesen tud rendelni!