A munkatársak bevonása egy cég életébe

A munkatársak bevonásával kapcsolatosan érdemes kiemelni elsősorban a tudatosság kérdését. Minden feladat és minden szerep pontosan definiálásra kell hogy kerüljön, a munkakörök kapcsán mindenkinek egyértelmű mi a szerepe, mennyire fontos a munkaköre és melyek azok a tevékenységek melyek elvégzése szüksége például a minőségcélok eléréséhez.

[wp_ad_camp_1]

A másik kiemelendő pont a képzéssel kapcsolatos politikája egy vállalatnak. Munkatársaik képzése igen fontos a szervezet számára ezért folyamatosan biztosítaniuk kell különféle képzéseket számukra. A munkatársak kompetenciát folyamatosan figyelemmel kell kísérni, és amint úgy vélik hiányosságok tapasztalhatók egyes alkalmazottaknál, tervet kell, hogy készítsenek a továbbképzés érdekében. A továbbképzésre több lehetőséggel élhet a vállalat. Egyrészt lehetőség szerint vállalaton belül tarthatnak tréningeket ám időnként külsős szervezetek szolgáltatásait is igénybe vehetik amennyiben az jobb megoldásnak bizonyul.

A társaságnál a következő képzéseket kell, hogy rendszeresen elvégezzék (a minőségirányítással kapcsolatosan). Minőség és környezetirányítási szabványok, minőség és környezetirányítási rendszer, minőség és környezeti politika és minőségcélok környezeti célok, jelentős hatások oktatása, belső auditor képzés, munkavédelmi, tűzvédelmi és egyéb biztonságtechnikai képzés, vevői igényekkel és az érdekelt felekkel kapcsolatos tudatosság képzés, jogszabályban előírt rendszeres szakmai képzés.