A növényi tápanyaghiányok azonosítása és kijavítása

Nem minden növényi problémát okoznak rovarok vagy betegségek. Néha egy egészségtelen növény tápanyaghiányban vagy túlterhelésben szenved, ami problémát okoz. A növényi tápanyaghiány gyakran a levelek és szárak elszíneződésében vagy torzulásában nyilvánul meg. Sajnos sok problémának hasonló tünetei vannak, és néha a problémák kombinációi jelennek meg, ezért a probléma kezelése hosszadalmas lehet.

[wp_ad_camp_1]

Mielőtt túl sok táplálékkiegészítővel próbálná megjavítani a növényét, és kedvesen megöli, győződjön meg róla, hogy kiküszöböli a betegségek egyéb nyilvánvaló okait: Először ellenőrizze a rovarok vagy a betegség jeleit. A lombozat elszíneződését és az elakadt növényeket könnyen okozhatja a túl nedves és rosszul lefolyó talaj, vagy a túl sok gyökérnövekedéshez túl tömörített talaj társul. A rendkívüli hideg vagy meleg lelassítja a növények növekedését, és befolyásolja a virágzást és a gyümölcs megkötését. A túl sok műtrágya sérülést okozhat. Növényei megéghetnek vagy hervadhatnak, még akkor is, ha a talaj nedves. A növények tápanyagok keverékét igénylik, hogy egészségesek maradjanak. A viszonylag nagy mennyiségben szükséges tápanyagokat makrotápanyagoknak nevezzük. A növényi makroelemek közé tartozik a nitrogén, a kálium, a foszfor, a kalcium, a kén és a magnézium.

Van egy maroknyi további tápanyag, amelyek szükségesek a növények növekedéséhez, de sokkal kisebb mennyiségben. Ezen mikroelemek közé tartoznak a bór, a réz, a vas, a mangán, a molibdén és a cink. Mindezeket a tápanyagokat a gyökereken keresztül veszik be. A víz a tápanyagokat a talajból a növényi gyökerekbe juttatja, így a víz a növények elegendő táplálkozásának egyik legfontosabb követelménye. A második követelmény a termesztendő növény megfelelő talaj pH-értéke. Minden növény előnyben részesít egy meghatározott pH-tartományt, hogy hozzáférhessen a talaj tápanyagaihoz.