Minőségi életjáradék mindenkinek

Az életjáradékoknak három fő változata van: fix, változó és indexált. Minden típusnak megvan a maga kockázati szintje és kifizetési lehetősége. A fix járadékok garantált összeget fizetnek ki. Ennek a kiszámíthatóságnak a hátránya egy viszonylag szerény éves hozam.

[wp_ad_camp_1]

Életjáradék vár mindenkit az eletjaradekhivatal.com weboldalon, ezért kattintson ide bátran és mindent megtudhat erről a témáról, valamint a járadékok lehetséges összegeit is megnézheti. A változó járadék nagyobb kockázattal járó potenciálisan magasabb hozamot kínál. Ebben az esetben a befektetési alapok menüjéből válogat, amelyek a személyes „alszámlájára” kerülnek. Itt a nyugdíjas befizetései az alszámlán végrehajtott befektetések teljesítményén alapulnak. Az indexált járadékok valahol a kettő közé esnek, amikor a kockázatról és a potenciális jutalomról van szó. Garantált minimális kifizetést kap, bár a megtérülés egy része a piaci index, például az S&P 500 teljesítményéhez van kötve. A változó és indexált járadékokat gyakran kritizálják összetettségük és más befektetésekhez képest magas díjak miatt.

Sok járadékosnak például meredek átadási díjat kell fizetnie, ha a szerződés első néhány évében fel kell vennie pénzét. Fontos szempont, amelyet minden járadéknál figyelembe kell venni, az adóügyi bánásmód. Míg egyenlege adómentesen növekszik, a kapott folyósításokat jövedelemadó terheli. Ezzel szemben a több mint egy éve birtokolt befektetési alapokat a hosszú távú tőkenyereség mértékével kell adóztatni, amely általában alacsonyabb. Ha még ennél is több információt és részletet tudna meg az életjáradékokról, keresse fel bátran az eletjaradekhivatal.hu weboldalt. Weboldalunkon elérhetőségeinket is megtalálhatja, így bármikor felteheti nekünk kérdéseit.