A pamut ágynemű, éjjeleink nyugodt álmainak őrangyalai

A pamut anyag egy természetes szövet, melyet a gyapotból nyernek, és széles körben használják fel a lakástextil gyártásban is.

[wp_ad_camp_1]

A pamut ágynemű többféle típusával találkozik az, aki ágyneműhuzat vásárlásán töpreng és informálódik. A krepp ágyneműhuzat, a flanel ágyneműhuzat, a szatén ágyneműhuzat is pamutból készül. Az anyagösszetétel viszont eltérő lehet. Legtöbben a kevert szálas pamut ágynemű mellett teszik le voksaikat, amivel teljes egészében egyet tudok érteni.

A kevert szálas pamut ágynemű 80%-a természetes pamutból van, a fennmaradó 20% pedig szintetikus poliészter. Ezzel a kombinációval lesz a pamut ágynemű, tartós és ellenálló, és mégis lágyan, puhán simogató érzés a bőrnek.

Mik a pamut ágynemű huzatok pozitívumai?

Nagyon szuper nedvszívó tulajdonsággal rendelkezik. Miért kell nekünk ez a tulajdonság? Mert éjszaka gyakran előfordul, hogy izzadunk, a pamut ágynemű pedig ezt a nedvességet fel tudja szívni. Ha nem így lenne, akkor arra kelhetnénk fel az éjszaka közepén, hogy folyik rajtunk a víz, a rajtunk lévő paplan pedig csurom víz. Veled is előfordult már ez? Egy jó minőségű pamut ágynemű használatával ez ritkán fordulhat elő.

Ágynemű

Ágynemű

A pamut ágynemű továbbá jó légáteresztő képességű, ennek ellenére mégis melegen tart. A test hőháztartása kiegyenlítődik, ha pamut ágyneművel takarózunk. A pamut-szatén ágynemű viszont nagyon jól hűsít, ha éppen arra vágyunk. A nyári melegben szeretjük szatén ágyneműhuzatra váltani a melegebb kevert szálas pamut ágyneműt. A szatén egy lenyűgözően szép, selymes, fényes anyagú pamut ágynemű, amiből létezik 100% pamut és kevert szálas pamut változat is. Ha nem bírod a forró hőséget nyáron, akkor szerezz be egyet és próbáld ki.

Pamut ágynemű típus még a flanel ágyneműhuzat is, ami egy sűrű szövésű, vastag és elképesztően puha anyagból készül. A flanel anyag nehezebb a társaitól, ez a szövés módja miatt van így, ugyanis több anyagot használnak fel hozzá a gyártás során, amitől jó meleg lesz. Szintén megkülönböztetünk 100% pamut flanel ágyneműhuzat garnitúrát és kevert szálas flanelt.

A krepp pamut ágyneműhuzatról még nem esett szó, de nem mehetünk el mellette sem. A pamut-krepp ágyneműhuzat egy sajátos gyűrt technológiával készülő anyagból áll, ami vasalásmentes.

A pamut ágyneműhuzatok sokszínűsége lehetővé teszi, hogy mindenki rátalálhasson az igazi és tökéletes ágyneműre, amely a hálószoba színfoltja lehet. Mennyei érzés betakarózni este a finom, puha pamut ágyneművel, ami reggelre kipihent ébredéssel ajándékoz meg.