A pörgős Buenos Aires kihagyhatatlan látnivalói

Buenos Aires egy igazán sokoldalú és mindig élénk nagyváros. Azok számára, akik a városba látogatnak adott az utánozhatatlan gasztronómia, a lenyűgöző kultúra és az építészet, ami kevéssé tér el az európai vonaltól. A városból áradó elsöprő szenvedély az, amibe mindenképpen érdemes belekóstolni, így aki csak teheti legalább egyszer keresse fel Buenos Airest!

Ha már a városban jársz mindenképpen ismerd meg a tangót, hiszen a leghíresebb kulturális ajándékról van szó, amit Argentína adhatott a világnak. A tangó az ország unikuma, amellyel szinte bárhol és bármikor találkozhatunk, legyen az szó egy szabadtéri kávézóról vagy éppen egy alkalmi színpadról.

Mindenképpen látogass el a Plaza de Mayo-ra, ugyanis a pálmafákkal és dísznövényekkel övezett Május Tér, ami Buenos Aires központjában található a város szívét szimbolizálja. Egyik legfőbb eleme az Elnöki Palota, mely rózsaszín színben pompázik.

Argentínában a foci is rendkívül fontos és igen jelentős szerepet kap, így ha csak lesz rá időd menj ki egy futballmeccsre. A szurkolók tulajdonképpen megőrülnek a játékért és természetesen az ország legnépszerűbb csapatáért, a Boca Juniorsért, ahol a legendás Diego Maradona is játszott és akit még ma istenként tisztelnek.

Buenos Aires

Buenos Aires

A városnézés folyamán ejtsd útba a Július 9-e sugárutat is, amely a maga 110 méterével a legszélesebb sugárút az egész világon. Az egy kilométer hosszú útban nem kevesebb, mint 22 sáv fut végig, de ezenkívül jut még hely parkolónak és némi zöldterületnek is. Az út közepén magasodik egy 70 méteres fehér obeliszk, amely az egyik legnépszerűbb tájékozódási pont a városban.

A főváros egyik legrégebbi területe a La Boca, amit érdemes alaposan bebarangolni. A kerület egyik fő turisztikai vonzereje az El Caminito, azaz a vasúti sínek mentén épített sétálóutca. Az itt található házakat még az 1950-es években színesre festették a helyi művészek, ezért minden fal, ajtó és ablak más színt kapott, így igazán színpompás látványt nyújt.