A porzsák nélküli porszívó vásárlás előnyei

A más néven vízszűrős porszívó megvásárlását általában allergiás megbetegedésekben szenvedőknek ajánlják a gyártók. Érdemes többféle típus közül választani, de azért nem kell túlzásokba sem esni. Sokan sajnos a design alapján választanak, pedig a paraméterekkel sem árt, ha tisztában vagyunk.

A porzsák nélküli porszívók közül a 300 W felettiekkel érdemes foglalkoznunk, hiszen az alatt a háztartási szenny nagyja bent marad a szőnyegben és a résekben is. Kivitel szerint vannak kézi, gurulós vagy robot porszívók. A kézi porszívó óriási előnye, hogy bárhol azonnal üzemeltethetjük, és nem kell belegabalyodnunk a hosszú zsinórba. Ezt a típust a gépjárművezetők is igen kedvelik, hiszen az autók takarításánál vitathatatlan előnnyel bír. A legtöbben a megszokott gurulós modellek mellett döntünk, ennek gyártását valószínűleg soha nem is fogják beszüntetni. A robotporszívókat csak azoknak ajánljuk, akik tehetősebbek, hiszen igen borsos áron kínálják azokat.

Porzsák nélküli porszívó

Porzsák nélküli porszívó

Most pedig térjünk vissza a porszák nélküli porszívó előnyeire. A porzsák helyett ez a modell egy víztartályba gyűjti a port és így nem száll fel, vagy nem száll ide-oda a térben. A porallergiások és asztmások bizonyára örömmel vették ennek a típusnak a forgalomba hozatalát. Ezeknél a típusoknál igen fontos, hogy alaposan ki legyenek takarítva, hiszen ahol víz van, ott penész is akad. Ha ezt nem tesszük meg, akkor lehet, hogy még nagyobb gondot okozunk, ha ezt a porszívó modellt használjuk. Vásárlás előtt ezeket a szempontokat mindenképpen tartsuk szem előtt!