A Redwood nemzeti park

A Redwood Nemzeti Park Észak-Kaliforniában sokkal többet jelent a magas fáknál. Az erdők, a folyók és a látványos tengerpart mérföldjeinek e hatalmas parkjában a látogatók szórakoztató szabadtéri tevékenységek széles skáláját élvezhetik.

[wp_ad_camp_1]

Számos érdekes kiállítás, túralehetőség és természetvédelmi program vár mindenkit a különféle látogatóközpontokban. A tevékenységek magukba foglalják a lovaglást és a hegyikerékpározást jól karbantartott ösvények mentén, a lazac és a szivárványos pisztráng halászatát, valamint a kajakozást a csikorgó folyókon. Az erdőn áthaladó festői útvonalak lehetővé teszik a látogatók számára a csodálatos vörösfák, a vadon élő állatok és vízesések megcsodálását, miközben a tengerpart mentén haladva lélegzetelállító kilátás nyílik az óceánra, a szürke bálnákra és a madarakra egyaránt. A park számos film forgatási helyéül is szolgált már. A Csillagok háborúja VI. Epizódjának néhány jelenetét is itt, a magas fák között forgatták. A Jurassic Parkot egyes jeleneteit pedig a közeli Prairie Creek Redwoods State Parkban és a Patrick’s Point State Parkban forgatták.

Redwood Nemzeti Park

Redwood Nemzeti Park

A parkok határain belül nincs szálloda vagy motel. A közeli városok, mint például Klamath, Requa és Orick, apró szállodákat és fogadókat kínálnak, széles körű szálláslehetőségekkel a Crescent City regionális kereskedelmi központjában, a park északi végén, valamint az Arcata és Eureka délen fekvő részén. A park kb. 260 mérföldre (420 km) északra fekszik San Francisco-tól és 300 mérföldre (480 km) délre Portland városától. Az Egyesült Államok 101-es útja áthalad rajta északról délre. Ha ön is egy érdekes kiránduláson szeretne részt venni, akkor látogasson el ebbe a nemzeti parkba, hiszen itt mindenki talál magának az ízléséhez leginkább illő időtöltést és szórakozási lehetőséget.