A siker kulcsa: a kézműves ajándék

A saját kézzel készült apróságok mindenki szívét örömmel töltik el, legyen szó ajándékról, vagy csupán otthonunk szebbé tételéhez szükséges dolgokról. A kézművesség a maga hagyományőrző jellegével már az egészen kicsik számára is felejthetetlen élményt jelent, s természetesen a későbbiek folyamán a fejlődéssel és a kézügyesség kifinomultabbá válásával olyan szabadidős tevékenységgé válhat, melyet gyermekünk akár egészen magas szinten is művelhet.

A kézműves foglalkozás számos típusa már az óvodákban is elérhető, de míg ekkor jó játéknak tűnik a kicsik számára, addig ugyanez az iskolákban már az alkotni vágyással kapcsolódik össze. A kézművesség számos válfaja ismert, melyeket általában aszerint csoportosítunk, hogy milyen alapanyag kerül megmunkálásra. Eszerint elkülönítjük az olyan élelmiszerek készítését, mint például a mézeskalács, a faanyaggal, a növényi alapanyagokkal dolgozó területeket, vagy az agyag, üveg, kő megmunkálását. Mindezek természetesen kiegészülnek olyan egyszerűbb, iskolás lehetőségekhez mérten könnyebben megvalósítható foglalkozásokkal, mint például a foltvarrás, a csuhébaba készítése, vagy a viráglenyomat-képek megalkotása, a gyöngyfűzés.

Kézműves ajándék

Kézműves ajándék

Mindegy melyik mellett is tesszük le voksunkat – akár felnőtt fejjel is – ha ajándékkészítésről van szó, biztosan minden tőlünk telhetőt megteszünk a kreatív és tetszetős végeredmény tekintetében. A kézműves ajándékok pedig reneszánszukat élik, s ha szeretteinket saját kezünk munkájával lepjük meg, a siker és az örömkönnyek garantáltak lesznek.