Lovasoktatás, szabadidőnk hasznos eltöltése

Az állatok szeretete és az irántuk való érdeklődés minden helyesen nevelt gyermek természetes tulajdonsága. A világ a kor előre haladtával egyre inkább kinyílik a kicsik előtt, és az első találkozás az olyan hatalmas állatokkal, mint a lovak, maradandó élményt jelenthetnek a kicsiknek.

[wp_ad_camp_1]

A legkisebbek ovis lovas program alkalmával ismerkedhetnek meg a természet ezen teremtményeivel, és bár még óvatosabban közelítenek feléjük, de tény, hogy egy ilyen találkozás akár kedvet is csinálhat ahhoz, hogy gyermekünk a későbbiekben akár lovasoktatás keretein belül sajátítsa el mindazt a tudásanyagot, amely ehhez a sportághoz szükséges.

Nem csak a szabad levegőn való tartózkodás, de a lovas oktatás során az állatokkal való közvetlen kapcsolat is pozitív hatással lehet személyiségfejlődésükre, s erre valljuk be, napjaink internetes online világa mellett szükség is van.

Lovasoktatás

Lovasoktatás

A legtöbb gyerek már a számítógép elé születik, és az iskolában töltött órák után első útjuk a chat-re, msn-re és közösségi portálokra vezet. Ezzel szemben a lovaglás, és a lovas programok kapcsán nem csak állatokkal kerülhetnek kapcsolatba, hanem hasonló érdeklődési körű gyerekekkel is, s a közös hobbi kiváló kapocsnak ígérkezik a későbbi komoly barátság kialakulásához.

Szülőként tehát érdemes odafigyelnünk arra, hogy mutat-e érdeklődést gyermekünk a lovasoktatás iránt, melyet akár egy családi kirándulás alkalmával is könnyen kideríthetünk, ha valamelyik lovarda, vagy a közeli lovasprogram az úti cél. A természet közelsége és az állatokkal való kapcsolat nem szabadna, hogy kimenjen a divatból.