A szaunázás típusai

Ahány ember annyiféle vélemény a szaunákat illetően. Van, aki szereti, van, aki nem, de akik szeretik, azok közt is eltérő a vélemény ki melyiket szereti, ajánlja. Érdemes többfélét kipróbálni, hogy meg tudja melyik a kedvence.

[wp_ad_camp_1]

Finn szauna otthonunkban kiváló, ha a hagyományos szaunázás előnyeit szeretnénk élvezni. Az északiak, különösen a finnek híresek szauna iránti rajongásukról, így nem csoda, hogy sokuk az otthonukban is rendelkezik saját szaunával, hogy bármikor élvezhesse a forró gőzök nyújtotta előnyöket. Ugyanakkor van, aki a hagyományos szaunákkal ellentétben inkább a modernebb, infrasugarak által felmelegített infra szaunák mellett teszi le a voksát. Nagy előnye, hogy alacsonyabb hőmérsékleten működik, mint a finn szauna, így aki nehezen viseli a nagy meleget, annak az infra szauna sokkal komfortosabb megoldást jelent. Az infra szauna a lakásban kivitelezhető, akár csak a finn szauna.

Szauna

Szauna

Van, amikor viszont nehéz a választás a kettő közül vagy épp teljesen egyedi elképzeléseink vannak otthoni szaunánkat illetően. Ekkor sem kell kompromisszumot kötni vagy lemondani vágyainkról, hiszen egyedi kombinált szaunák által lehetőség nyílik rá, hogy az infravörös szaunát és a hagyományos szaunát egy helyiségben lehessen kombinálni. További szaunázási szokások is vannak, mint például a füst szauna használata. Ez egy külön kis kémény nélküli faházban valósul meg, amiben tűzhely található. A helyiség belseje tele van korommal, így ezt érdemes figyelembe venni, mielőtt hófehér törölközővel lehuppannánk a kormos padra. A füstmérgezés veszélye miatt nem árt az óvatosság, azonban kellő odafigyelés mellett egészséges használata. A füstszauna kevésbé népszerű, mint a fent említettek, bár hangulata miatt, így is sokan kedvelik.