A szülést megelőző hetek

Nagyon sok kismama, aki a harmadik trimeszterben jár, nagyon türelmetlenül várja már a szülés dátumát. Amikor valaki hasonló cipőben jár, akkor nem árt, hogyha tisztában van azokkal a tünetekkel, amelyek a leendő szülés közeledtére utalnak.

[wp_ad_camp_1]

Természetesen a szülést megelőző időszak nem mindenkinél jár tünetekkel, és főleg nem ugyanolyanokkal, viszont vannak olyan általánosságok, amelyekből valószínűsíthető a nagy esemény közeledte. A szülés előtti időszak általában várakozással telik. Ez a várakozás pedig tele van izgalommal, és néha félelemmel is. Sokak nagyon szépnek élik meg ezt az időszakot, azonban sokak már alig várják, hogy vége legyen, és elkezdődhessen az új életük a gyerekkel. Az a dolog biztos azonban, hogy mindenki feszült figyelemmel várja, hogy vajon jelentkeznek-e nála a szülés tünetei. A szülést megelőző hetekben ezekre lehet számítani, de persze ez sem teljesen törvényszerű, és nem jelentkeznek mindenkinél. A legalapvetőbb tünetek az úgynevezett jóslófájások, amelyek a terhesség utolsó harmadában a legsűrűbbek.

Terhesség

Terhesség

Ezek hasonlítanak azokra a fájásokra, amelyeket a nők a vajúdás során tapasztalhatnak, azonban nem olyan rendszeresek. Ezen kívül nagyon gyakori a hasmenés is. A széklet fellazulása jelzi, hogy a szervezet készül a szülésre, és kiüríti azokat a méreganyagokat, amelyek akadályozhatják az egész folyamat zavartalanságát. A harmadik „tünet” a fészekrakó ösztön. Sok kismama figyelheti meg magán, hogy a szülést megelőző pár napban eluralkodik rajta valami, ami arra készteti, hogy (már-már kényszeresen) mindent elrendezzen maga körül, és tökéletesítse a baba fogadtatásához szükséges dolgokat. Hogyha valaki ezeket a tüneteket tapasztalja magán, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy közel van már a szülés.