A túlsúly növeli az agyvérzés túlélésének esélyét

Az új kutatások azt mutatják, hogy túlsúlyos, elhízott vagy súlyosan elhízott emberek esetében javulhat az egyén esélye a túlélésre agyvérzés után. Az elhízásnak vagy túlsúlynak lehetnek előnyei, javasolja egy új tanulmányt. Az elhízás „súlyos egészségügyi állapot”, amely különböző szövődményekhez vezethet. Ezek lehetnek az atherosclerosis és a szívbetegségek, a cukorbetegség, a rák és az alvászavarok is.

[wp_ad_camp_1]

A túlsúly növelheti az összes okból bekövetkező halálozás és a mentális egészségi állapotok kockázatát, mint például a depressziót és a szorongást. Ennek ellenére egyes kutatók azt állítják, hogy a túlzott testzsírnak védő kardiovaszkuláris hatása lehet. Valójában a 2002-es referenciapapírok szerzői az „elhízás paradoxon” kifejezést fogalmazták meg annak megfigyelésére, hogy a magasabb testtömeg-indexű emberek kevésbé valószínű, hogy szív- és érrendszeri körülmények között halnak meg, mint a normál súlyúak. Azóta az elmélet sok vita tárgyát képezte. Úgy tűnik azonban, hogy új bizonyítékok támasztják alá.

Túlsúly

Túlsúly

Dr. Liu és a csapata öt kategóriába sorolta a résztvevőket – „vékony, normális testsúlyú, túlsúlyos, elhízott és súlyosan elhízott”. A kutatók az agyvérzés után 3 hónapig nyomon követték a résztvevők túlélését és gyógyulását. Összességében a súlyos elhízással élők 62% -kal alacsonyabb eséllyel halnak meg, mint a normális súlyúak, az elhízással élők 46% -kal alacsonyabb eséllyel rendelkeztek, és a túlsúlyosak 15% -kal kevesebb esélye volt a halálra. „Az akut ischaemiás agyvérzés eredményét az elhízás paradoxon jellemzi: a megemelkedett testsúly összefüggésbe hozható a 3 hónapos halálozás csökkenésével, és csökkent a fogyatékosság a legtöbb súlytartományban.” A lehetséges magyarázat azonban az, hogy a túlsúlyos vagy elhízott embereknek táplálkozási tartalékjuk van, amely segíthet nekik túlélni a tartós betegségeket.