A világ leghosszabb folyója a Nílus

A Nílus az „afrikai folyók atyja” néven ismert, hiszen ez Afrika leghosszabb folyója és a világ leghosszabb folyója is, bár a leghosszabb folyó kérdése napjainkig vitatott. 11 országon át észak felé folyik Közép-Afrikától Északkelet-Afrika felé, és 2800 köbméter/másodperc sebességgel folyik le a Földközi-tengerbe. Bővebb leírást erről weboldalunkon olvashat.

[wp_ad_camp_1]

A világ leghosszabb folyója és annak minden információja elolvasható az axa-assistance.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk és tudjon meg mindent erről a témáról. A Nílus folyónak valójában két forrása van – a Fehér Nílus és a Kék Nílus. A Nílusból származó víz rendelkezésre állása egész évben, valamint a meleg trópusi és szubtrópusi hőmérsékletek együttesen azt jelentik, hogy a folyó képes támogatni az intenzív termesztést a parton. A folyó a közlekedés szempontjából is jelentős vízi út – különösen az árvíz idején, amikor az utak gyakran hosszú ideig nem működnek. A világ második leghosszabb folyója az Amazonas folyó, amely Dél-Amerika keleti részén, az Andok hegyeiben magasan kezdődik, és a világ legnagyobb esőerdőin halad keresztül hét országban, és az Atlanti-óceán déli részébe folyik bele.

Noha nem biztos, hogy ez a bolygó leghosszabb folyama, kihívás nélkül a világ legnagyobb folyója, az esős évszakban akár 190 kilométer szélességű is lehet, és másodpercenként 209.000 köbméter vizet enged le az Atlanti-óceánba. Ez hatalmas mennyiségű víz! Ha esetleg még ennél is több információt és részletet tudna meg ezekről a folyókról, nincs más dolga, mint felkeresni weboldalunkat az axa-assistance.hu-t és itt a teljes leírás is elérhető lesz majd további részletekkel együtt. Weboldalunkon azt is megtudhatja hogyan utazhat el ezekhez a folyókhoz ha valamelyiket megtekintené.