A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy a vörös húsok fogyasztása nem egészséges, ezért inkább a fehér húsok fogyasztását ajánlják a gasztroenterológus szakemberek. A vörös húsok közé tartozik a marha-, sertés-, kecske- és bárányhús. Kutatások azt bizonyítják, hogy akik ebből túl sokat fogyasztanak, azok általában rövidebb ideig élnek.
[wp_ad_camp_1]
Megnő a daganatos megbetegedések kockázata, nőveli a különféle szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A vörös húsok általában több zsírt tartalmaznak, az erekben a zsírosabb ételek fogyasztása miatt megindult érelmeszesedés növeli a szívinfarktus kockázatát. Természetesen az ételek elkészítési módja is befolyásolja azt, hogy mennyire egészségesen étkezünk, keressünk olyan recepteket, amelyek olyan összetevőket tartalmaznak, ahol kevés a hozzáadott zsír és olaj mennyiség. Változatos recepteket találunk az internetet böngészve.
Mindig ügyeljünk arra, hogy zöldségeket is fogyasszunk az ételeink mellé, de akár gyümölcsökkel is feldobhatjuk az ebédünket. A megfelelő rostban gazdag ételek fogyasztása ugyanis segíti az emésztésünket és ezáltal egészségesebbnek és fittnek érezzük magunkat. A minőség mellett figyeljünk arra, hogy naponta többször étkezzünk és lehetőség szerint kis adagokat fogyasszunk. A hirtelen és gyorsan megevett étel ugyanis megfekszi a gyomrunkat és hosszabb távon megnő a gyomorfekély kialakulásának a veszélye. Figyeljünk az ételek megfelelő tárolására is, amennyiben ugyanis nem megfelelő hőmérsékleten tároljuk őket, hamar megromolhatnak.