A vörös húsokról röviden

A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy a vörös húsok fogyasztása nem egészséges, ezért inkább a fehér húsok fogyasztását ajánlják a gasztroenterológus szakemberek. A vörös húsok közé tartozik a marha-, sertés-, kecske- és bárányhús. Kutatások azt bizonyítják, hogy akik ebből túl sokat fogyasztanak, azok általában rövidebb ideig élnek.

Megnő a daganatos megbetegedések kockázata, nőveli a különféle szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A vörös húsok általában több zsírt tartalmaznak, az erekben a zsírosabb ételek fogyasztása miatt megindult érelmeszesedés növeli a szívinfarktus kockázatát. Természetesen az ételek elkészítési módja is befolyásolja azt, hogy mennyire egészségesen étkezünk, keressünk olyan recepteket, amelyek olyan összetevőket tartalmaznak, ahol kevés a hozzáadott zsír és olaj mennyiség. Változatos recepteket találunk az internetet böngészve.

Vörös hús

Vörös hús

Mindig ügyeljünk arra, hogy zöldségeket is fogyasszunk az ételeink mellé, de akár gyümölcsökkel is feldobhatjuk az ebédünket. A megfelelő rostban gazdag ételek fogyasztása ugyanis segíti az emésztésünket és ezáltal egészségesebbnek és fittnek érezzük magunkat. A minőség mellett figyeljünk arra, hogy naponta többször étkezzünk és lehetőség szerint kis adagokat fogyasszunk. A hirtelen és gyorsan megevett étel ugyanis megfekszi a gyomrunkat és hosszabb távon megnő a gyomorfekély kialakulásának a veszélye. Figyeljünk az ételek megfelelő tárolására is, amennyiben ugyanis nem megfelelő hőmérsékleten tároljuk őket, hamar megromolhatnak.