Több fizetés, gyors karrier – néhány tipp, hogyan érjük el

A mai világban nem mindegy, hogy van-e munkahelyünk. Ha már van, ott hol állunk, mennyire vagyunk előbbre a kollégáktól. Van néhány okosság, amivel növelhetjük a karrierünk. De ez mindenkinek egyéni. Tehát gondolkodjunk kicsit magunkon és a karrierünk lépcsőfokán. Hol is vagyunk, és hova szeretnénk eljutni?

Első lépésként végezzünk elemzést magunkon. Vegyünk elő egy lapot és egy tollat, majd nyugodt körülmények között írjuk össze az erősségeinket, a gyengeségeinket, valamint a lehetőségeinket és  persze a veszélyeket is. Lehet, meglepő eredmény fog születni, de az nem baj, hisz így ismerjük meg jobban magunkat.

Gondoljuk át a tulajdonságainkat, hogyan szeretünk dolgozni. Szeretünk-e irányítani, vagy nem bírjuk el a sok felelősséget, inkább maradunk beosztottak szívesebben. A határidőhöz hogyan viszonyulunk?  Másokra tudunk-e hatni? Hasonló kérdéseket tegyünk fel magunknak. A válaszokból sok minden kiderülhet.

Karrier

Karrier

Tervezzük meg az életünket. Ne csak 1 évre gondolkodjunk, hanem öt vagy annál többre. Nézzük meg, hova szeretnénk eljutni. Hiszen, ha családot alapítanánk, nagyon fontos, hogy milyen lesz a jövőbeni életünk.

Vessük bele magunkat a munkába. Ne elégedjünk meg azzal, ami van, ahol vagyunk. Ha még egy apró lépés kellene az előrelépéshez, nézzük meg, hogy mi lenne az a lépés. Amennyiben csak egy angol tanfolyam, akkor keressünk olyat, és az elvégzése után máris egy lépcsőfokkal közelebb lehetünk az elérni kívánt célhoz.

Előfordulhatnak igen fontos lépések is. Ilyenkor mindenképp legyen szemünk előtt, hogy valóban megéri-e nekünk a következő lépés. Gondoljuk át, hogy merre, hova is lépjünk. De persze, hibázhatunk is, hisz emberek vagyunk. Néha az sem árt, legalább tanulunk belőle. Megtanuljuk, hogy mi vezet zsákutcához, és a következő lépésnél próbáljuk nem elkövetni ugyanazt a hibát.