A zuhanyzó lefolyójának tisztítása

A következőkben néhány tippet adunk a zuhanyzó lefolyójának tisztításához. Bár ez a lefolyó kevesebb esetben dugul el, mint mondjuk a konyhai, de nem árt néhány tipp megelőzésként.

A XVII. kerületi zuhany duguláselhárítás munkásai a fürdőszobai zuhanyzó dugulásának fő okát a hajszálakhoz kötik, ám ez nem azt jelenti, hogy csak a haj csinálhat gócot a csövekben. A másik gyakori oknak ugyanis az apróbb, idővel felhalmozódó, és nagyobbá váló szappandarabkákat vélik.

A nagyobb szappandarabokat és hajszálakat a fém-, illetve műanyagszűrő felfogja, ám az apróbbak lecsusszannak a csövekbe. Ez rövidtávon nem jelent nagy problémát, de idővel felhalmozódik, ami olyan, mintha nagyobb hajszálak kerülnének a lefolyóba. Ha tehát mégis megtörténik a baj, akkor a XVII. kerületi zuhany duguláselhárítás munkatársainak javaslatára próbálkozzunk a szifon kidugításával. Ez miből áll? Nem kell hozzá vegyszer, sem sütőpor vagy szódabikarbóna, csupán hosszabb ideig forró vizet engedjünk a csövekbe. A szifonban ezáltal feloldódnak a szappan- és tusfürdő lerakódásai. Ha ez nem válik be, vagy nagyobb a baj, hívja bizalommal a XVII. kerületi zuhany duguláselhárítás szakembereit, akik kárfelmérés után árajánlatot adnak, melyen a későbbiek folyamán nem változtatnak.