Ezeket szerezd be, ha most tanulsz főzni

Ha valóban teljesen a nulláról indulsz, akkor legjobb, ha veszel egy kisebb, két főre tervezett edénykészletet. Egy ilyen készletben találsz egy nagy edényt leves készítésére, és több kisebb változatot, amikben főzhetsz köretet, valamint egy széles, lapos darabot, ami az olajban sütésre lesz jó. A legtöbb szetthez tartozik szűrő is, amivel a párolás kérdése is megoldott. Az edényeken nem  jó spórolni, fontos a minőség, ha a cél a könnyed sütés-főzés.

A serpenyők és tepsik az első körben talán nem a legfontosabb, de tepsire, jénai edényre akkor is szükséged van. A konyhai teendők legegyszerűbbje a tepsiben sütés, mivel általa komolyabb odafigyelés nélkül, bármilyen hús készre süthető. A tepsi legyen kerámia-, vagy teflonbevonatú. Kell emellett még egy palacsintasütő is, és egy öblösebb változat a spagettiszerű ételekhez például. Fontos, hogy a teflonedényekhez kizárólag teflonból készült evőeszközzel lehet hozzányúlni.

Főzés

Főzés

A lényegesebb tálalóeszközöket is be kell szerezned. Szerencsére ezekből a sütés, és főzés során használt eszközökből is kapható szett. Elég egy kisebb tálalóeszköz-garnitúra. Alapdarab a merőkanál, a húsok fordítására alkalmas lapát, de érdemes beszerezni egy mélyebb lapátot is. A fakanalak ugyancsak alapvetőek, vásárolhatsz belőlük hagyományosat, de kisebbet, nagyobbat, és persze laposat is.

A főzés során az egyik első eszköz, amit általában előveszünk, az a vágódeszka. Érdemes rögtön kettőt vásárolni belőle. A  minőségi kések sem hiányozhatnak a sorból, itt a minőség tényleg elsődleges kell, hogy legyen. A napi rutin során segíthet a konzervnyitó, a zöldséghámozó, a nokedliszaggató, és az edényfogó is. Az edényalátét is legyen a közelben, ami a tálalás során lényeges, illetve praktikus, ha nem akarod tönkre tenni az asztalt a forró edénnyel.