Adunk pár hasznos tippet, hogy ne szökjön ki otthonából a meleg!

Magyarországon a fűtési szezon októberben kezdődik és egészen áprilisig tart. A legtöbb család számára ekkor a fűtés jelenti az egyik legnagyobb költséget. Annak érdekében, hogy a fűtési szezon ne terhelje meg túlságosan a családi kasszát, adunk néhány igazán hasznos tanácsot!

[wp_ad_camp_1]

Még több hasznos tippért a meleg lakásban tartásáról itt olvashat! Ha arról van szó, hogy hogyan lehet megakadályozni, hogy a meleg kiszökjön otthonról, akkor nem szabad elfelejteni a tetőt, mely kardinális komponense ennek a kérdéskörnek. Ez egy hatalmas, összefüggő felület, ahol a meleg folyamatosan képes távozni. Ennek megakadályozására érdemes tetőszigetelést használni. Ugyanakkor nagyon sok helyen nem megfelelő a tetőszigetelés, ami azt jelenti, hogy sokan gyakorlatilag az udvart fűtik. Nagyon könnyen kideríthető, hogy házának tetője kellőképp szigetelve van-e. Mindössze meg kell figyelni, hogy egy kiadósabb hóesést követően, amikor nem olvad odakint, mennyi idő alatt olvad el a hó a tetőn. Ha nagyon rövid időn belül, akkor a tetőszigetelés hagy némi kívánnivalót maga után.

A másik sarkalatos pont a nyílászáró. Fontos, hogy jól szigeteljen, ugyanakkor mi most a redőnyök előnyeit szeretnénk kiemelni. A sötétítő használatával nagyon sok pénzt meg lehet takarítani. Ha este lehúzza a redőnyt, akkor a ház egy plusz réteget kap, így kevésbé fog lehűlni éjszaka. Természetesen nappal nagyon fontos, hogy a redőny felhúzva legyen, hogy a napfény át tudja járni a házat, így némileg felmelegítve. Ez tényleg csak apróság, ugyanakkor sokat segíthet. Ne feledje, a részletekre is ügyelni kell, hiszen ezek az apró dolgok is nagyon sokat számítanak! Ha biztosra akar menni, akkor érdemes kihívni egy szakértőt és hőtérképet csináltatni, így tudni fogja mik otthona gyenge pontja fűtés szempontból.