Amit a hazai gyógyüdülési lehetőségekről tudni érdemes

Hazánk számtalan olyan természetes forrásokból előtörő gyógyvízzel rendelkezik, amely számtalan betegség gyógyítására alkalmas. Amikor a nyaralás gondolata támad fel bennünk, akkor érdemes ezt a típusú pihenési lehetőséget is szem előtt tartani. A gyógyüdülések megkezdése előtt érdemes egy reumatológus szakorvossal konzultálnunk, hogy mely gyógyvizek azok, amelyek betegségeinkre megoldást kínálhatnak. A tanácsadás után érdemes beutalót is kérnünk, hiszen így jóval kedvezőbb áron juthatunk hozzá a különböző terápiás kezelésekhez.

Most adunk néhány tippet, hogy hová érdemes gyógyüdülést szervezni. A Büki gyógyfürdő kalcium-magnézium-hidrogénkarbonát tartalmú gyógyvize, igen kiváló megoldást nyújthat reumás panaszainkra. 14 fedett és szabadtéri medence is látogatható a komplexum területén. A Harkányi gyógyvíz már 1824 óta várja a gyógyulni vágyókat. A közel 63 fokos kénes gyógyvíz reumatikus problémákkal küzdőknek és mozgásszervi betegségben szenvedőknek a legideálisabb. Közvetlenül a fürdő mellett található meg a kórház, ahol a gyógykezeléseket igénybe vehetjük.

Gyulai Gyógyfürdő

Gyulai Gyógyfürdő

A Gyulai gyógyfürdő, azaz a Várfürdő az egykori Almássy kastély parkjában kapott helyet. A 72 fokos gyógyvíz alkalyhidrogén és karbonát tartalmú, amely már több fajta betegség gyógyítására is alkalmas. A gyógykezelésekkel foglalkozó részben akár 25 féle kezelés is igénybe vehető. Ha úgy érzi, hogy kedvet kapott egy gyógyüdüléshez, akkor a megemlített helyek bármelyike tiszta szívvel ajánlható. Gyógyuljon Ön is a hazai gyógyvizek segítségével.