Tökéletes vízszigetelés

Vízszigetelésről igen sok helyen kell gondoskodnunk akkor, ha el szeretnénk kerülni a beázásokat, a penészgombák elszaporodását. Az épületek hőszigetelése mellett erről sem szabad elfelejtkeznünk. Az épületeket felülről és alulról is érheti csapadék, melyek ellen hatékonyan kell védekezni.

[wp_ad_camp_1]

A tökéletes vízszigetelés érdekében érdemes a minőségi vízszigetelő termékek mellett döntenünk és foggal-körömmel ragaszkodni ahhoz. Az utólagos szigetelés nem könnyű és igen költséges is, így nem érdemes a vízszigetelő termékek esetén spórolásba kezdeni. A leggyakoribb, amikor a talajból érkező nedvesség felszivárog a falakba, illetve a pince elkezd nedvesedni és gombásodni. Egy csapnivaló hőszigeteléssel hő hidak alakulhatnak ki az épületben, amely só és penész kirakódásokkal járhat. Ez mind esztétikailag, mind egészségileg nem éppen a legideálisabb.

Vízszigetelés

Vízszigetelés

A vízszigetelő anyagok teljes tárháza áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy védekezzünk a különféle beázások és felázások ellen. A bitumenes anyagok közül a bitumen emulzió, a bitumenes szigetelő-lemezek érdemelnek figyelmet. A műanyag anyagokat azok részesítik előnyben, akik szeretik, ha igen gyors megoldáshoz juthatnak, és egyszerű kivitelezéssel szembesülhetnek.

Az egyéb vízszigetelő anyagok között megemlíthetjük az anyagszigeteléseket és a fémlemezeket is. Mindig érdemes odafigyelni a páralecsapódásokra és a penészedésekre, hiszen igen erősen meggyengíthetik egy épület szerkezetét, amelynek beláthatatlan következményei is lehetnek! A munkálatokat minden esetben érdemes hozzáértő szakemberre bízni!